Janis Sferopulos / -FOTO: ABA
09/11/2023 u 14:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sferopulos: Moramo da igramo dobru odbranu

Crvena zvezda u petak (20.30) gost Barselone

Košarkaše Crvene zvezde očekuje u petak gostovanje Barseloni u 7. kolu Evrolige.

"Crveno-beli" će u Kataloniji biti oslabljeni, u timu neće biti povrijeđenih Branka Lazića, Marka Simonovića i Adama Hange.

“Sa Lazićem je i dalje dan po dan, bolje se osjeća, ali ne i dovoljno da počne da trenira. Isto je sa Hangom i njegovim koljenom. Simonović se osjeća bolje, ali odlučili smo da ostane, jer članak nije još na 100 odsto, pa ne želimo da se situacija pogorša, ali spremniji je za igru od prve dvojice“, rekao je Sferopulos na treningu pred put u Španiju.

Zatim je pričao o o očekivanjima i o samom rivalu, koji je u dosadašnjih šest kola ostvario pet pobjeda i izgubio samo od Reala, poenom razlike.

“Uvijek se trudimo da pobijedimo. Znamo da nas čeka veliki protivnik, sa samo jednim porazom u Evroligi. Igraju kod kuće, dobijali su dobre ekipe, ali imamo naš plan i idemo tamo da se borimo. Ključ će biti da kontrolišemo ritam i loptu. Jedino tako možemo da nametnemo svoj stil igre“.

I nastavak o Barseloni...

“Dobro šutiraju, trče, imaju odličnu igru u napadu, postižu skoro 87 poena kod kuće. Moramo da igramo dobru odbranu, dobru defanzivnu tranziciju i da ne dozvolimo otvorene šuteve sa distance“.

Činjenica je svakako da tim Rođera Grimau uprkos kresanju budžeta zbog kojeg je otišao Šarunas Jasikevičijus uopšte ne izgleda gore, štaviše...

“Ima promjena u odnosu na Jasikevičijusov tim. Brže igraju, imaju veću slobodu od trenera da igraju slobodnije“.

Za sada, nema zamjerke.

“Zadovoljan sam uloženim trudom igrača. Žele da se adaptiraju na moju filozofiju. Imali smo dva treninga, naporno su radili. Bavili smo se konačno i nekim detaljima i igraćemo bolje iz dana u dan, sve bliže mojim zamislima", zaključio je Grk.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 17:56