Andrej Žakelj / -FOTO: ABA
15/01/2024 u 13:30 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žakelj: Dobra uvertira za Aris, moramo da dobijemo svaki meč

Kenan Kamenjaš nada se da će "plavi" odgovoriti izazovu i u Solunu

Opravdali su košarkaši Budućnost Volija ulogu favorita protiv Krke, odigrali dobar meč, upisali četvrtu vezanu pobjedu i napravili dobru uvertiru za meč Evrokupa protiv Arisa u srijedu u Solunu. 

Trener Andrej Žakelj je u Novom Mestu podijelio minutažu kako bi igrači što svježiji dočekali predstojeće duele, jer će dosta vremena provoditi i u putu.

- Važna pobjeda za samopouzdanje. Nakon Burga, još jedan meč na visokom nivou. Kada smo se opustili odigrali smo u jednoj četvrtini veoma dobru odbranu, dali lake poene iz kontri i tako moramo da igramo. Nema dileme, bila je ovo dobra uvertira za meč protiv Arisa. Nema puno priče, moramo da se regenerišemo i maksimalno spremimo za teško gostovanje - rekao je Žakelj.

"Plavi" će u Solunu tražiti osvetu za poraz od Arisa u Podgorici. Trenutno Budućnost je ispod crte za prolaz u Evrokupu, ali sa istim učinkom kao Aris i Trento – šest pobjeda i osam poraza.

- Nema previše priče oko očekivanja. Moramo svaku da dobijemo i sa takvim razmišljanjem ćemo ući u svaku utakmicu. Svaka nam je biti ili ne biti. Da se malo odmorimo, polako spremamo za utakmicu u kojoj ćemo da damo maksimum u ovom momentu - istakao je Žakelj.

Kenan Kamenjaš je sa 17 poena i 11 skokova vodio "plave" do pobjede protiv Krke, a pred duel sa Arsiom je optimista.

- Čeka nas dobra ekipa, koja je podigla formu, a čeka nas i vruć teren, jer svi znamo kakva je grčka publika. Neće biti lako, ali važno je da se protiv Krke nismo puno potrošili - naglasio je centar Budućnosti. - Poraženi smo od njih u Morači i jasno je da ih moramo shvatiti maksimalno ozbiljno – svaka utakmica i svaka pobjeda je bitna za dalji tok u Evrokupu - dodao je je Kamenjaš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 10:31