Andrej Žakelj / -FOTO: ABA LIGA
29/04/2024 u 12:28 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žakelj: Očekujem motivisan, osvježen Partizan

Budućnost Voli sjutra u "Beogradskoj areni" igra (18.30 sati) prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige

Skoro dvije nedjelje je prošlo od posljednje utakmice koje su odigrali košarkaši Budućnost Volija. Bilo je u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige protiv Zadra u dvorani "Krešimir Ćosić".

Imali su "plavi" vremena da se odmore i pripreme za ono što slijedi, završnica trke za šampionski prsten u regionalnoj ligi. 

- Dosta vremena je bilo za pripremu polufinala, ali mislim da igrači žele što prije da igraju, kao i mi treneri. Kada si u nekom dobrom ritmu, voljeli bi da to ide što brže. Kada je velika pauza previše razmišljaš i onda komplikuješ. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, a u utakmicu moramo da uđemo energetski na visokom nivou - istakao je Andrej Žakelj, trener crnogorskog šampiona.

Polufinalna serija startuje u utorak veče. Rival je Partizan, a prvi meč se igra u "Beogradskoj areni" od 18.30 sati. Nepoznanica između dva tima nema. 

- Mislim da nema puno stvari koje ne znamo jedni o drugima. Patrtizan je evroligaška ekipa sa napadačkim potencijalom koji je jedan od najboljih i u Evropi. To je glavna stvar na koju moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, ali znamo i mane rivala. Očekujem motivisan Partizan, osvježen, jer su i oni imali vremena da se pripreme. Polufinale je, nekada odlučuje i dnevna forma, ali ja više volim da razmišljam o svojim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu. Borba, želja i fokus će na kraju odlučiti utakmicu, bar ja tako mislim. 

U dva ovosezonska duela, "crno-beli" su izašli kao pobjednici. Podgoričani sada žele revanš.

- Prva utakmica protiv njih u Beogradu je bila kada smo se mi još uvijek "tražili". Igrali smo i tu utakmicu na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu posljednju prije mjesec dana. Analizirali smo posljednju utakmicu, vidjeli smo gdje smo pravili greške, koje moramo da ispravimo i sigurno da pobjeđuju detalji. Tako je bilo na posljednjoj utakmici, više radimo na osvnovnim stvarima da ih popravimo. Male stvari odlučuju ovakve utakmice - zaključio je Žakelj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 07:26