Branko Vujović / EPA-EFE-LUKASZ GAGULSKI
02/01/2024 u 21:46 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Branko Vujović pred turnir u Poreču: Igraćemo protiv odličnih ekipa

Golman Nebojša Simić raduje se utakmicama sa Hrvatskom i Slovenijom

Turnir u Poreču i provјere koјe će imati protiv Hrvatske i Sloveniјe pokazaće na čemu rukometaši Crne Gore još treba da porade pred nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Selektor Vlado Šola imaće mnogo јasniјu sliku pred tri utakmice u Minhenu. 

- Igraćemo protiv odličnih ekipa, možda na papiru boljih od nas, ali mi ćemo otići u Hrvatsku da pobijedimo. Imamo još samo dvije utakmice da isprobamo neke nove stvari, jer razlika je kada probate neke nove varijante na treningu i utakmici, gdje ima pritiska. Međutim, daleko od toga da nam rezultat neće biti bitan - kazao je desni bek Hanovera Branko Vujović.

Vjeruje ljevoruki "bombarder" iz Nikšića da će u konkurenciji Islanda, Srbije i Mađarske "lavovi" imati čemu da se nadaju u grupi u Minhenu.

- Mislim da je naša grupa najinteresantnija. Island je favorit, možda smo mi na napiru autsajderi, ali se ja ne bih složio. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa velikim reprezentacijama, što svakako jesu Island, Mađarska i Srbija. Smatram da imamo svoje šanse i sigurno ćemo ih tražiti u te tri utakmice.

Vujović ipak, nije želio da prognozira domete na smotri najboljih selekcija Evrope.

- Za sada je sve super, ali je možda rano govoriti o dometima jer nismo svi bili na okupu do sada. Kroacija kup je prava provjera i tek nakon mečeva sa Hrvatskom i Slovenijom možemo reći nešto više o ambicijama - rekao je Vujović.

image

Nebojša Simić

-STEFAN IVANOVIC

Golman Nebojša Simić raduje se predstojećim utakmicama na "Kroacija kupu" u Poreču.

- Konačno smo se svi okupili i možemo krenuti ozbiljnije u taj glavni program. Raduju nas predstojeće utakmice protiv dva izuzetno jaka protivnika. Vidjećemo da li se rad i trud isplatio - rekao je golman Nebojša Simić.

Utakmice sa Hrvatskom i Slovenijom biće prave provjere, smatra Simić.

- Mislim da su kvalitetom Hrvatska i Slovenija na nivou reprezentacijama koje su sa nama u grupi na Evropskom prvenstvu. Ne bih išao od toga da rezultat u ovim pripremnim mečevima nije bitan već da idemo da ih pobijedimo. Koliko je to realno – vidjećemo. Želja je da svi ostanemo zdravi, uvjeren sam da ćemo pokazati prvo lice na Evropskom prvenstvu.

Sada su "lavovi" jači i za Vuka Borozana.

- Dolaskom Zorana Roganovića na mjesto selektora, atmosfera u reprezentaciji se podigla na zavidan nivo. Tu smo i ostali. Vuko se vratio, daje sve od sebe, trenira na maksimumu, nadam se da će moći da nam pomogne. Svako traži šansu, mlađi momci su sazreli, traže svoje mjesto i spremni su da izazovu nas starije. Nadmetanje za pozicije u reprezentaciji se održava u sportskom duhu i siguran sam da u Njemačkoj možemo napraviti dobar rezultat.

Na pitanje šta bi bio dobar rezultat, Simić je odgovorio:

- Smatram da je dobar rezultat ukoliko prođemo grupu. Koliko je to realno vidjećemo tamo. Moje mišljenje je da se sve odlučuje u prvoj utakmici sa Mađarskom. Smatram da je Island favorit, a da Mađari, Srbi i mi imamo jednake šanse. Uvijek je bitno kako se otvori prvenstvo. Ukoliko slavimo u prvoj utakmici poslaćemo poruku da možemo u glavnu rundu, dok će nam u suprotnom put biti težak. Ja bih sve karte na sto stavio već 12. januara - zaključio je Simić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:32