Crnogorski tekeri / - FOTO: TEKBOL SAVEZ CRNE GORE
25/01/2023 u 13:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora sa šestoro takmičara u Skoplju, debi za Željku Radanović i Veljka Ljumovića

Tekbol reprezentacija Crne Gore u nikad većem broju putuje u Skoplje, koje će biti
nova stanica European Teqball Tour-a

Naš tim u glavnom gradu Sjeverne Makedonije čini šest tekera u tri kategorije, a prvi put imaćemo predstavnicu na jednom međunarodnom turniru. Riječ je o bivšoj fudbalskoj reprezentativki Crne Gore, Željki Radanović, koja će se u tandemu sa Samirom Fetićem nadmetati u mješovitim parovima.

- Očekuje nas veoma zanimljiv turnir u Skoplju i veoma mu se radujem. Moram istaći da je tekbol sve popularniji sport i nadam se da će zaživjeti, kako u Crnoj Gori tako i u svijetu. Pred nama su veoma zahtjevni mečevi i ono što možemon obećati je da ćemo dati sve od sebe da prezentujemo našu državu na najbolji mogući način. Biće to jedno lijepo iskustvo za nas i nadam se da rezultat neće izostati - izjavila je Radanovićeva i istakla da nakon fudbalske karijere uživa u tekbolu.

- Od skoro sam počela da se bavim tekbolom i mogu reći da zaista uživam u njemu. To je za mene veliko iskustvo, tako da imam još veći motiv i želju da na ovom takmičenju ostvarimo što bolji plasman.

Samir Fetić će igrati i muški dubl, u paru sa Amarom Kanalićem, a ponovo će na turniru Evropske tekbol turneje učestvovati najbolji crnogorski par, Marko Žarković – Andrija Jovanović. Osim u najpopularnijoj tekbol disciplini, Žarković, Jovanović i Kanalić oprobaće se i u singlu, u kom će se takmičiti i naš najmlađi teker, 14-ogodišnji Veljko Ljumović.

- Ovo takmičenje je posebno za mene. Osim što je moj debi na velikoj sceni, imaću priliku da igram u novoj sredini, što dodatno povećava uzbuđenje i daje mi još veću volju i snagu. Mnogo me raduje to što ću upoznati nove sportiste i članove tekbol porodice. Nadam se da ću opravdati očekivanja mojih saigrača i biti na visini zadatka. Tekbol je mlad sport i zaista sam se pronašao u njemu. Mečevi i treninzi daju mi krila za izazove u kojima ću, nadam se, otkriti neke nove tehnike igranja i naučiti mnogo od protivnika. Suvišno je govoriti o konkurenciji, u Skoplju će biti najbolji tekeri Evrope, ali daću sve od sebe i probati da što više uživam - kazao je Veljko.

Turnir u Skoplju na programu je od 26. do 29. januara. Prvo je veliko tekbol takmičenje u 2023. godini i poput turnira u Budimpešti, održanog krajem prošle godine, kvalifikacioni je za Evropske igre u Krakovu, koje su na programu od 21. juna do 2. jula.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:17