Česi zaustavili Crnogorce / -DOCS BENEDEK
29/03/2023 u 17:18 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorci bez nokaut faze na Evropskom tekbol turu u Podgorici

Muški dublovi Crne Gore ostvarili tri pobjede, mješoviti parovi doživjeli poraze u grupnoj fazi

Crnogorski muški dublovi su ostvarili tri pobjede, ali nažalost nijedan nije prošao u drugu fazu Evropskog tekbol tura u Podgorici.

Amar Kanalić i Eldan Ramović izgubili su od Belgijanaca Ženana i Gofana 2:1 u direktnom duelu za prolaz dalje. Prije toga pobijedili su Mađare Forgača i Odnoga 2:0.

Enis Lukač i Aleksandar Raković bili su bolji od Rumuna Sirgija i Dumitrua, ali su izgubili od Bugara Zekova i Slavkova meč za prolaz.

Najbolja crnogorska muška kombinacija Andrija Jovanović - Marko Žarković slavila je protiv još jednog crnogorskog dubla Fetić - Hasanović, ali je izgubila od vrlo jakih Čeha Petra Bunjaka i Lukasa Flaksa.

-Zadovoljni smo nastupom, očekivana pobjeda u prvom meču, u drugom smo dali sve protiv Čeha, ali se više nije moglo. Super je bilo igrati kod nas, drago nam je što je publika došla da nas podrži, bilo je sjajno nastupati pred domaćom publikom, kazao je nakon meča Jovanović.

Česi Petar Bunjak i Lukas Flaks su među 20 najboljih kombinacija na planeti.

-Znali smo da su Česi ozbiljna ekipa i da igraju fenomenalno, ali nijesmo očekivali da će odigrati ovakav meč bez greške. Dali smo sve od sebe, ali ni to nije bilo dovoljno protiv njih. Zadovoljni smo nastupom u dublu, nezgodno je što na turnirima Evropskog tura prolazi samo jedan iz grupe, tako da nijesmo se plasirali u drugi krug, zaključio je Žarković.

Crnogorski mješoviti parovi doživjeli su poraze u grupnoj fazi. Samir Fetić i Željka Radaković poraženi su po 2:0 od rumunske kombinacije Iljes/Mitri i mađarskog dubla Ižak i Sipos, dok su Vaso Pejović i Sara Draganić izgubili mečeve od Amerikanaca Diaz/Greko i ukrajinskog para Terek/Sevčuk.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:05