Prisutne pozdravili Budimir Vukićević i Igor Tomić / -DJORDJE CMILJANIC
23/03/2023 u 19:00 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorski sportisti gosti Osnovne škole "Vuk Karadžić" na Zabjelu

Posjeta sportista školi u okviru promotivne manifestacije ParaFest, koja je koncipirana da se učenici osnovnih škola upoznaju sa sportistima i sportovima, koji su na programu paraolimpijskih igara

 

Crnogorski sportisti bili su danas gosti Osnovne škole "Vuk Karadžić", u okviru promotivne manifestacije ParaFest. Iz Paraolimpijskog komiteta je saopšteno da je ParaFest koncipiran da se učenici osnovnih škola upoznaju sa sportistima i sportovima, koji su na programu paraolimpijskih igara.

Učenicima su umijeće u svojim sportovima prikazali nekih od najtrofejnijih crnogorskih sportista, a zainteresovani učenici imali su priliku da se oprobaju u paraatletikci, šahu za osobe oštećenog vida, košarci u kolicima, parastonom tenisu, paradžudou, golbalu, para biciklizmu.

-Cilj ovih aktivnosti je povećanje vidljivosti para sporta i para sportista, upoznavanje učenika sa njegovim konceptom, prikazivanje izuzetnog seta vještina i sposobnosti koje posjeduju para sportisti i naravno podsticanje cjelokupne javnosti na zdrave stilove života. U konačnom cilj manifestacije je promcija punih inkluzivnih vrijednosti i poštovanja različitosti kroz široku lepezu i ljepotu para sporta, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Učenike su pozdravili direktor škole Budimir Vukićević i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:01