Budućnost pretrpjela deveti poraz / -FOTO: LUKA STANKOVIć
20/01/2024 u 21:36 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đer klasa za sebe, "plave" popravile utisak

Petostruki prvak Evrope ostvario 11. pobjedu

Očekivan epilog - rukometašice Budućnost Bemaksa pretrpjele su i deveti poraz u Ligi šampiona ove sezone (29:21), ali su petostrukom prvaku Evrope Đeru pružile jači otpor na svom terenu i popravile utisak nakon što su jesenas u "Audi areni" izgubile sa čak 18 golova razlike. To je bio najteži poraz "plavih" u istoriji (37:19), a identičan uz najviše primljenih golova ikada doživjele su nedavno u glavnom gradu Rumunije od ĆSM Bukurešta (44:26).

Izabranice Bojane Popović koje su izgubile šanse da se domognu nokaut faze su imale veliki motiv protiv najboljeg tima ove sezone, u 20. minutu prišle na samo gol zaostatka (9:10), da bi finiš prvog poluvremena pripao Đeru koji je stigao do plus četiri (17:13).

I u nastavku su se mlade igračice Budućnosti borile, pokazale da imaju potencijal (posebno se to odnosi na Nikolinu Marković), te da im ove utakmice mogu koristiti za sticanje iskustva. Međutim, Đer je ipak druga dimenzija,  stigao je do 11. trijumfa i zadržao maksimalan učinak.

Najefikasnije u timu Budućnosti bile su Ivona Pavićević, Nikolina Marković i Ivana Godeč sa po četiri gola, dok su Đer predvodile Ana Gros sa pet i Almeida Paula sa četiri. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:25