Dmitri Bivol / -FOTO: IBF
08/05/2024 u 11:07 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dmitrij Bivol protiv Malika Zinada

Libijac je do sada ostvario maksimalan učinak na profi ringu - u 22 borbe ostvario je isto toliko pobjeda, a jednu od njih ostvario je protiv crnogorskog boksera Almira Škrijelja 29. avgusta 2021.

 

WBA prvak svijeta u poluteškoj kategoriji Dmitri Bivol (22-0), umjesto sa povrijeđenim Arturom Beterbievim (20-0), boksovaće 1. juna u Rijadu protiv drugog izazivača na rang listi u IBF verziji Libijca Malika Zinada, koji boksuje pod profi licencom Malte.

Libijac je do sada ostvario maksimalan učinak na profi ringu - u 22 borbe ostvario je isto toliko pobjeda, a jednu od njih ostvario je protiv crnogorskog boksera Almira Škrijelja 29. avgusta 2021. godine.

Beterbiev i Bivol su trebali da boksuju u Rijadu borbu večeri za ujedinjenje sve četiri krune, ali je nokauter iz Čečenije povrijedio meniskus i moraće da se podvrgne hirurškoj intervenciji. Ukoliko Bivol 1. juna opravda ulogu favorita u borbi protiv Zinada, duel s nesuđenim rivalom bi trebalo da se održi krajem jeseni.

Iste večeri u uvodnom programu borbi u Rijadu planirani su mečevi teškaša, Hrvata Filipa Hrgovića protiv Britanca Danijela Duboe, i Amerikanca Dionteja Vajldera sa Kinezom Džilejom Džengom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 14:43