Završnica u Podgorici / -FOTO: CGŠSS
05/12/2023 u 09:12 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Državno prvenstvo 40. Školskih sportskih igara u Podgorici

Završnica u šest sportova: u odbojci, košarci, basketu "3na3", malom fudbalu, šahu i rukometu za učenike i učenice sedmih, osmih i devetih razreda od utorka do petka

Nakon održanih školskih, opštinskih i regionalnih takmičenja, Državno prvenstvo 40. Školskih sportskih igara za učenike i učenice sedmih, osmih i devetih razreda u odbojci, košarci, basketu "3na3", malom fudbalu, šahu i rukometu održaće se ovih dana u Podgorici.

Prvo će se u utorak održati završnica u odbojci, a u OŠ "Radojica Perović" će se u muškoj konkurenciji za titulu boriti osnovne škole "Braća Ribar" (Nikšić), "Maksim Gorki" (Podgorica), "9. maj" (Bijelo Polje) i "Jugoslavija" (Bar), a u ženskoj: "Mileva Lajović Lalatović" (Nikšić), "Radojica Perović" (Podgorica), "Marko Miljanov" (Bijelo Polje) i "Stefan Mitrov Ljubiša" (Budva).

U srijedu će se u OŠ "Štampar Makarije" igrati Državno prvenstvo 40. Školskih sportskih igara u košarci i basketu "3 na 3". Plasman u samu završnicu u košarci izborile su osnovne škole "Luka Simonović" (Nikšić), "Milan Vukotić" (Zeta), "Marko Miljanov" (Bijelo Polje) i "Blažo Jokov Orlandić" (Bar) u konkurenciji učenika, te "Ratko Žarić" (Nikšić), "Dr Dragiša Ivanović" (Podgorica), "Ristan Pavlović" (Pljevlja) i "Dašo Pavičić" (Herceg Novi) u konkurenciji učenica.

Basket "3 na 3" u regijama najbolje su igrali učenici Obrazovnog centra Plužine i osnovnih škola "Milorad Musa Burzan" (Podgorica), "Risto Ratković" (Bijelo Polje) i "Jugoslavija" (Bar), odnosno učenice Obrazovnog centra Plužine i osnovnih škola "Dr Dragiša Ivanović" (Podgorica), "Salko Aljković" (Pljevlja) i "Milan Vuković" (Herceg Novi).

Državno prvenstvo 40. Školskih sportskih igara u malom fudbalu održaće se u četvrtak u Sportskom centru "Dadeks" u Maslinama. U muškoj konkurenciji će se za titulu šampiona boriti osnovne škole "Njegoš" (Spuž), "Pavle Rovinjski" (Podgorica), "Salko Aljković" (Pljevlja) i "Jugoslavija" (Bar), a u ženskoj osnovne škole "Vuko Jovović" (Danilovgrad), "Zarija Vujošević" (Zeta), "Milovan Jelić" (Bijelo Polje) i "Stefan Mitrov Ljubiša" (Budva).

U četvrtak će se organizovati i završnica u šahu, u kojoj će igrati osnovne škole "Olga Golović" (Nikšić), "Štampar Makarije" (Podgorica), "Salko Aljković" (Pljevlja) i pobjednik takmičenja u Južnoj regiji, koje je na programu danas.

Nakon današnjeg takmičenja u Južnoj regiji biće poznati svi učesnici Državnog prvenstva 40. Školskih igara u rukometu, koje će se održati u petak u dvorani Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:24