Treće izdanje Evropskih igara / -FOTO: COK
19/06/2023 u 17:06 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Evropske igre u Poljskoj okupiće oko 6.500 sportista

Svojevrsni olimpijski festival na Starom kontinentu počinje 21. juna, ceremonijom otvaranja na stadionu Henrik Rejman u Krakovu

Treće izdanje Evropskih igara - svojevrsnog olimpijskog festivala na Starom kontinentu - počinje 21. juna, ceremonijom otvaranja na stadionu Henrik Rejman u Krakovu.

Nakon premijere u Bakuu 2015. godine, pa Igara u Minsku prije četiri godine, preko 6.500 sportistkinja i sportista nastupiće u Poljskoj, preciznije u Donjoj Poljskoj (Malopolska), vojvodstvu (provinciji), čije je središte Krakov, grad od preko 700.000 stanovnika.

Sportisti iz 48 zemalja će se takmičiti u 29 sportova, mahom pojedinačnih, a takmičenja u deset sportova imaju veliku vrijednost - olimpijsku vizu za Pariz 2024. godine.

Crna Gora će imati predstavnike u šest sportova: tekvondou, streljaštvu, karateu, boksu, tekbolu i atletici. Crnogorski tekvondo će predstavljati: Zinedin Bećović (do 68 kg) i Anđela Berišaj (do 73 kg), Vladimir Mijač će se takmičiti u katama i biće jedini predstavnik u karateu, strelkinje Nevena Šaranović i Anđela Miličković će nastupiti u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, crnogorski boks u Krakovu će predstavljati Bojana Gojković (do 54 kg), Petar Marčić (do 80 kg) i Stefan Savković (do 71 kg) a debi na Evropskim igrama imaće tekbolisti Marko Žarković i Andrija Jovanović. Atletska reprezentacija, sa svojih 28 članova će nastupiti na Ekipnom evropskom prvenstvu treća grupa koje se održava u okviru Evropskih igara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 18:33