Francuzi nadjačali Dance / EPA-EFE-CHRISTOPHER NEUNDORF
28/01/2024 u 19:44 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Francuska srušila Dansku za četvrtu titulu prvaka Evrope

"Eksperti" slavili nakon produžetaka (33:31)

Drama u Kelnu pripala je Francuskoj, koja je u velikom finalu srušila Dansku nakon produžetaka 33:31 i po četvrti put popela se na krov Evrope. Nakon 10 godina "eksperti" su na tronu, a ponovo su kao i tada u Herningu do zlata stigli preko Danaca kojima su uspjeli da se revanširaju i za poraz u prošlogodišnjem finalu Svjetskog prvenstva u Stokholmu.

Dvije najdominantnije selekcije na planeti vodile su veliku bitku 60. minuta, ekipe su smjenjivale u vođstvu a najveću prednost imali su Danci (9:6 i 17:14). Ipak, nisu uspjeli da prelome meč. Francuska je uspjela da odgovori, da se vrati u meč i odvede ga u produžetke (27:27). U dodatnih 10 minuta kao i protiv Švedske "eksperti" su uspjeli da slome Dance.

Ludovik Fabregas sa osam i Nedim Remili sa pet pogodaka predvodili su Francusku do trijumfa, uz Diku Mema i Elohina Prandija koji su bili junaci u produžecima. Kod Danske Mikel Hansen sa devet i Matijas Gidsel sa osam pogodaka bili su najefikasniji, uz na golu odličnog Emila Nilsena sa 15 odbrana. Ipak, Danci su ostali na dvije titule evropskog prvaka. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
EHF EUROEP 2024
20. maj 2024 19:11