Stekao najveće sudijsko zvanje u boksu / -FOTO: IBA
25/01/2024 u 16:06 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Godina za pamćenje Blaža Jabučanina

Poznati bokserski sudija proglašen za najboljeg u Crnoj Gori u 2023, a dobio i najveće zvanje u boksu - IBA sudija sa tri zvjezdice

Iza međunarodnog bokserskog sudije Blaža Jabučanina je jedna veoma uspješna, vjerovatno i najuspješnija godina u njegovoj sportskoj karijeri. U 2023. godini je sudio na svim takmičenjima u Crnoj Gori, od kojih su neka bila i velikog međunarodnog značaja. Blažo je dijelio pravdu u Budvi na Svjetskom kupu, Evropskom kupu, Evropskom prvenstvu do 22 godina, na kojem je sudio i finale, Prvenstvu Crne Gore u Beranama, na kojem je proglašen za najboljeg sudiju, sudio je sva kola Crnogorske bokserske lige...

image

Najbolji crnogorski sudija u 2023.

-FOTO: IBA

Kao kruna uspješne sezone stiglo je priznanje Bokserskog saveza Crne Gore, koji ga je proglasio za najboljeg sudiju u 2023. godini.

-Zahvaljujem se Bokserskom savezu što je prepoznao moj trud i rad kao i kolegama na podršci, rekao je nakon prijema priznanja, koje mu je uručio predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore Aleksander Klemenko.

image

Klemenko i Jabučanin

-FOTO: DAN

Prošlu godinu Blažo će pamtiti i po njenom kraju, pošto je, nakon obuke i polaganja za zvanje sudije sa IBA 3 zvjezdice za vrijeme Evropskog prvenstva za seniorke i seniore do 22 godine u Budvi, krajem decembra Svjetska bokserska asocijacija obavijestila Bokserski savez Crne Gore da je Jabučanin sve to uspješno prošao i stekao najveće sudijsko zvanje u boksu. To mu daje mogućnost da sudi sva takmičenja, uključujući i seniorska svjetska prvenstva, kao i Olimpijske igre.

-Vjerujem da je ovo samo jedna stepenica u nizu i da tek sada prestoji veliki posao, rekao je Blažo Jabučanin, crnogorski bokserski sudija sa najvećim sudijskim zvanjem - IBA sudija sa 3 zvjezdice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:34