Jabučanin sa peharom za najboljeg sudiju / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
19/03/2024 u 12:29 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jabučanin najbolji sudija "Beogradskog pobjednika"

Na jednom od najstarijih turnira u Evropi crnogorski sudija nagrađen za najboljeg u konkurenciji djelioca pravde iz: Rusije, Mađarske, Kazahstana, Hrvatske, Srbije, Francuske i Crne Gore

 

Novo veliko priznanje za najboljeg crnogorskog bokserskog sudiju.

Nakon što je zvanično proglašen za najboljeg u Crnoj Gori u 2023. godini, Blažo Jabučanin je u nedjelju dobio priznanje namijenjeno najboljem djeliocu pravde na prestižnom međunarodnom turniru "Beogradski pobjednik".

Priznanje dobija na težini jer se radi o jednom od najstarijih turnira na Starom kontinentu, čije je ovo 61. izdanje okupilo 117 boksera iz 16 zemalja, a posao sudija su obavljali djelioci pravde iz: Rusije, Mađarske, Kazahstana, Hrvatske, Srbije, Francuske i Crne Gore.

Jabučanin je između ostalih, bio ringovni sudija i u dva finalna meča, među kojima je bila i borba u superteškoj kategoriji između kapitena reprezentacije Srbije Vladana Babića i Olzhasa Bukaeva iz Kazahstana.

Za Blaža nema mnogo vremena za opuštanje i odmor, pošto je dobio nominaciju za još jedno veliko boksersko takmičenje - Evropsko prvenstvo za seniore i seniorke, čiji će domaćin od 15. do 29. aprila biti Beograd.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:01