Noemi Hafra vjeruje u bolja izdanja / EPA-EFE-ZSOLT CZEGLEDI
27/10/2023 u 15:11 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hafra: Moramo da se fokusiramo na sebe

Rukometašice Budućnost Bemaksa u nedjelju dočekuju rumunski tim

Bolan poraz doživjele su rukometašice Budućnost Bemaksa prošle nedjelje u Debrecinu od direktnog konkurenta za šestu poziciju koja vodi u osminu finala Lige šampiona, pa će težim putem pokušati da ostvare cilj.

U prvih pet kola "plave" su ostvarile samo jednu pobjedu protiv "fenjeraša" Savehofa, a osim od Debrecina izgubile su kući od Bitighajma i bile nemoćne protiv Odenzea i Đera u gostima.

Izabranice Bojane Popović u nedjelju (16 časova) će ugostiti ĆSM Bukurešt i pokušati da naprave izneneđenje protiv favorizovanog tima iz Rumunije.

- Biće teško. Moramo, prije svega, da se fokusiramo na sebe. Ne smijemo da pravimo mnogo grešaka u napadu, da budemo snažne u odbrani, jer je Bukurešt tim sa mnogo kvalitetnih i iskusnih igračica. Ako budemo na visokom nivou, možemo da odigramo dobar meč - kazala je Noemi Hafra, koja se nakon duge pauze zbog povrede koljena polako se vraća u takmičarski ritam. - Osjećam se sve komfornije iz dana u dan. Radila sam naporno da se vratim, osjećam se ugodno na terenu, osjećam se jačom i povezanijom sa djevojkama. Uživam u Crnoj Gori, uživam u ekipi, želim samo da nastavim da radim i budem sve bolja - dodaje 25-godišnja mađarska rukometašica.

Vjeruje Hafra da će ekipa podizati formu kako sezona bude odmicala.

- Veoma smo mlad tim, moramo da iskoristimo svaki trening i svaku utakmicu. Moramo da učimo iz svakog meča, da rastemo kao tim i pojedinačno.

Povreda za Hafru je prošlost i ima veliku želju da bude na visokom nivou.

- Pritisak stavljam sama sebi, a to je najteže – boriti se sama sa sobom. Što se tiče ekipe i trenera, osjećam samo podršku i spremnost da mi pomognu, vidim da imaju povjerenja u mene, što mi prija i olakšava povratak - zaključila je Hafra.

Mari Plamenova Tomova se nada dobrom izdanju protiv ĆSM Bukurešta.

- Igrale smo protiv njih u pripremnom periodu, upoznale smo ih – kako se kreću, kako reaguju u određenim situacijama. Osnovno je da nemamo mnogo tehničkih grešaka, da koristimo šanse, da imamo dobru energiju, a veoma je važno i da vjerujemo jedna drugoj - kazala je Plamenova Tomova.

Nedostatak iskustva i samopouzdanja je najveći problem Budućnosti.

- Svaki meč počele smo dobro, ali možda pošto smo mlad tim, još ne možemo da igramo na najvećem nivou tokom cijele utakmice. Fali nam iskustva, malo i samopouzdanja da bismo ostvarile neku veliku pobjedu - istakla je 21-godišnja Bugarka.

A samopouzdanje bi došlo sa nekom pobjedom protiv favorita. Nova prilika je meč protiv ĆSM Bukurešta. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:16