Јауковић и селекторка Поповић / фото: Срђан Бољевић/Дан
11/06/2021 u 14:37 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јауковић: Сви стријепе од нас

Црногорска рукометашица сматра да је спој младости и исксутва у екипи права ствар и да у Токију требају да уживају и дају све од себе

На припреме женске рукометне репрезентације Црне Горе је у добром расположењу дошла Ђурђина Јауковић. Ђина је са Брестом освојила дуплу круну у Француској, играла финале Лиге шампиона, али поручује да је најљепше кући и да је једна чекала да дође у Подгорицу, на припреме за Олимпијске игре.

–  Мислим да смо сви са нестрпљењем ишчекивали ово окупљање. Знамо за шта се спремамо. Иако смо имали мало слободних дана, нико ниjе размишљао о одмору jер jе пред нама наjљепши период године. Од саме помисли на Олимпијске игре, сва се наjежим. Jедва чекам да прођу припреме и да се што боље спремимо за Токио. Имамо доста времена, сви смо здрави, надам се да ће тако остати до одласка у Јапан – казала је Јауковић.

Циљ у Токију је макар четвтрфинале и поправљење утиска са претходних Игара у Рио де Жанеиру, када су „црвене” елиминисане у прелиминарној рунди.

Само памтим лиjепе ствари из Риjа. Мени су то биле прве Олимпијске игре, то отварање је било нешто посебно за мене. Било jе доста проблема приjе пет година. Отишле смо са великим амбицијама, али и великим притиском. Сада jе атмосфера одлична и мислим да се споj младости и искуства показао као добра ствар. Не идемо на Олимпиjске игре са биjелом заставом, иако смо jедна од наjмлађих екипа, већ да уживамо и да играмо најбоље што можемо. Знам колико нас сви поштуjу у свиjету рукомета и сви стријепе од нас – самоувјерена је Јауковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:52