Kup šampiona / - FOTO: KK OMLADINAC
16/08/2022 u 18:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kup šampiona 10. septembra u Podgorici

Tradicionalni međunarodni karate turnir, Kup šampiona, biće održan 10. septembra u dvorani Morača i okupiće više od hiljadu takmičara, najavio je organizator, podgorički karate klub Omladinac

Navodi se da je do danas potvrđen dolazak, osim crnogorskih, klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Albanije, Mađarske, Bugarske, Grčke i Kosova.

Najavljeno je i učešće osvajača medalja sa najvećih svjetskih i evropskih takmičenja.

Turnir će okupiti karatiste u svim starosnim kategorijama, u borbama i katama, pojedinačno i ekipno, a takmičenje će biti održano na sedam tatamija.

Trofejni trener Žarko Raković kazao je da je Kup šampiona još jedan uspješan projekat karate kluba Omladinac.

- Ono što nas izdvaja od drugih u regionu je što na naš turnir dolazi veliki broj inostranih vrhunskih boraca i šampona sa velikim brojem evropskih i svjetskih medalja, kao i sudija sa svjetskom i evropskom licencom. Želimo da šampionima koji dolaze iz Crne Gore i sa Balkana na nas turnir omogućimo najbolje uslove za nadmetanje - kazao je Raković agenciji MINA.

On je istakao da će organizator novčano nagraditi najuspjesnije klubove.

- I po tome smo jedinstveni u regionu i želimo da motivišemo što više takmičara i klubova da učestvuje. Očekujemo više od 1.000 učesnika iz Crne Gore i okruženja. Ulaz će biti slobodan i apelujem na ljubitelje karatea da dođu u dvoranu Morača i podrže crnogorske takmičare - kazao je Raković.

Kup šampiona je peti turnir koji Omladinac organizuje, nakon što je prvi put bio domaćin 2008. povodom 35 godina postojanja kluba.

Najbolje karatiste regiona ugostio je i deset godina kasnije, povodom jubileja – 45 godina postojanja, kao i 2019. i 2021. godine.

Pomoćnik sekretara u Sekretarijatu za kulturu i sport Miloš Antić kazao je da je Glavnom gradu apsolutno zadovoljstvo što će imati priliku da bude pokrovitelj sada već tradicionalne manifestacije.

- Znamo svi koliko su nam borilački sportovi, a ispred svih baš karate, donosili radosti u prošlosti i siguran sam da ćemo na ovom Kupu šampiona imati priliku da vidimo na djelu neke buduće šampione. Znam da će KK Omladinac uraditi sve da organizaciono budemo na vrhunskom nivou, a siguran sam da će se gosti u Podgorici osjećati prijatno i da će iz našeg glavnog grada ponijeti lijepe utiske - rekao je Antić.

Najavljeno je da će klub pobjednik dobiti novčanu nagradu od 500, drugoplasiranom će pripasti 300, a trećeplasiranom klubu 200 EUR.

Organizator je saopštio da će karatisti Omladinca nastupiti u svim uzrasnim kategorijama, u borbama i katama, ali da se njihov rezultat, kao domaćinu, neće bodovati za rang listu.

Takmičenje će početi u deset, dok je svečano otvaranje predviđeno za 13 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:23