Crna Gora favorit protiv Bugarske / -FOTO: EHF/RSCG
06/04/2024 u 17:54 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Lavice" protiv Bugarske žele lijep ispraćaj u Ulm

Uspješne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo najbolje rukometašice Crne Gore zaključiće sjutra protiv Bugarske, izvjesno je, sa perfektnim skorom

Izabranice Bojane Popović su već na polovini kvalifikacija osigurale vizu za EP i prvo mjesto, a protiv najslabijeg rivala u grupi u "Morači" sjutra u 18 časova imaće priliku da naprave dobru uvertiru za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji ih od 11. do 14. aprila očekuje u Ulmu. 

Mečevi sa Paragvajem, a pogotovo sa Njemačkom i Slovenijom odavno su u mislima, pa će iskusnije igračice (Marina Rajčić, Tatjana Brnović i Dijana Mugoša) dobiti odmor kako bi što svježije dočekale bitke u Ulmu, a šansu će protiv Bugarki dobiti mlađe igračice koje očekuju lijep ispraćaj. 

Na poziciji lijevog krila Dijanu Mugošu zamijeniće Nađa Kadović.

- Bitan je meč, jer nemamo puno treninga, tako da je važan svaki momenat koji provedemo zajedno na terenu. Utakmica sa Bugarskom je vjerovatno najvažnija za nas mlađe, jer do sada nismo imale puno prilike da igramo, a neke će prvi put zaigrati u ‘Morači‘ za reprezentaciju - rekla je Kadović.

Protiv Turske "lavice" su u Rizeu tek u finišu došle do pravog ritma i upisale trijumf. 

- Prije utakmice u Rizeu smo imale samo trening i po, bio je i težak put. Bilo nam je potrebno vremena da se "sastavimo" i da nam se vrati osjećaj za zajedničku igru. Ali, kada je trebalo bile smo tu, a najbitnija je pobjeda. Najviše smo imale tehničkih grešaka, to je bilo loše. Očekujem da to ispravimo, da se bolje vraćamo i sigurna sam da ćemo pokazati šta znamo.

Sa Bugarskom ne bi trebalo da bude nikakvih problema, tako da se već razmišlja o mečevima protiv Njemačke i Slovenije, koji će biti ključni u borbi za olimpijsku vizu.

- Biće baš teško jer je Njemačka domaćin. Vidjele smo i kako je njima bilo kod nas, kada nam je publika bila osmi igrač. Uz posvećenost kakvu imamo i atmosferu koju smo napravile za ovih nekoliko dana, ne sumnjam u naš uspjeh - poručila je Kadović.

Jedna od najmlađih reprezentativki Nikolina Marković, svjesna je da je meč protiv Bugarske šansa da se mlađe igračice nametnu selektorki.

- Puno mi znači da igram za Crnu Goru posebno u A selekciji, to je osjećaj koji je neopisiv. Utakmica nema rezultatski značaj pa se nadam da ćemo mi mlađe koje dobijemo šansu i da je iskoristimo. Želja je tu - kazala je Marković, koja je igračica Rudara, ali je debitovala i za Budućnost Bemaks u Ligi šampiona.

Iako je Bugarska autsaјder, Marković poziva na oprez.

- Bugarska je ekipa čije su nam igračice prilično nepoznate. Ne susrijećemo se sa njima u Ligi šampiona i sličnim takmičenjima, tako da mislim da može bude komplikovana utakmica zbog toga. Svi danas igraju rukomet i možemo očekivati sve.

Marković priznaje da su ona i saigračice mislima već u Ulmu.

- Pošto je situacija u grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo već riješena u mislima smo već na kvalifikacijama za Olimpijske igre. To su sve jake ekipe, imaju igračice koje su nosioci u svojim klubovima. Naravno, biće teško, ali vjerujem u svoju ekipu - istakla je Marković.

Tokom Evropskog prvenstva prije dvije godine, Nikolina je mečeve u "Morači" posmatrala sa tribina, a sjutra će biti na terenu.

- Bio je to jedan neopisiv osjećaj. Sada sam na terenu i jako sam srećna. Nadam se da će publika biti tu sa nama kao i uvijek - zaključila je Nikolina Marković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:33