Веселин Вујовић / -Фото: Сиол
18/03/2022 u 10:28 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Легендарни рукометаш на новом задатку: Вујовић преузео Иран

Са азијском селекцијом наступаће на Свјетском првенству у Пољској и Шведској

Веселин Вуjовић се враћа на мjесто селектора.

Послиjе разлаза са Словениjом, кракотраjних ангажмана у Загребу, Борцу из Бањалуке и Вардару, легендарни ас свjетског рукомета у наредном периоду предводиће с клупе Иран, преноси “Mozzart sport". 

Ова селекциjа jе изборила пласман на Свjетско првенство у Пољскоj и Шведскоj, а први задатак за Вуjовића биће Азиjске игре у септембру ове године.

Иранци не спадаjу у континентални крем, заузели су четврто мjесто на шампионату Азиjе. У борби за треће мjесто су поражени од Саудиjске Арабиjе (23:26). Катар са шпанским стручњком Валером Ривером jе шампион континента, док послjедњих година процват доживљава Бахреин.

Претходних мjесеци се писало о заинтересованости Подравке да Вуjовића види на кормилу женског шампиона Хрватске, али ниjе дошло до сарадње.

Некадашнjи легендарни бек Металопластике и Барселоне jе почео сезону на клупи шампиона Европе из 2017 и 2019. године Вардара.

Добро jе кренуо са скопским тимом, али jе послиjе сериjе пораза у Лиги шампиона краjем прошле године смиjенjен, а на нjегово место jе стигао шпански тренер Давид Давис. Наjвећи успjех у тренерскоj кариjери била му jе бронза са Словениjом на Свjетском првенству 2017. године.

Водио jе Змаjеве на Олимпиjским играма у Рио де Жанеиру 2016. године. Краjем новембра 2019. године jе смиjенjен с кормила ове репрезентациjе.

Као селектор Jугославиjе jе освоjио четврто мjесто на ОИ у Сиднеjу 2000. Био jе селектор трофеjне кадетске репрезентациjе Србиjе, предвођене Петром Ненадићем и Жарком Шешумом, коjа jе била шампион Европе и свиjета.

У богатоj тренерскоj кариjери водио jе Металопластику, Ловћен, Партизан, Сиудад Рела, Ал Шабаб, Копер и нишки Железничар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 14:19