Luka Marini / -FOTO: MIRKO LIZARI
18/11/2023 u 18:04 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Luka Marini na polu u Kataru

Vozač VR46 tima je na stazi "Losail" došao do druge pol pozicije na poslednjih pet trka i ujedno druge od dolaska u kraljevsku klasu

Vozač VR46 tima Luka Marini osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Katara, pretposlednju trku sezone u Moto GP šampionatu.

Marini je na stazi "Losail" došao do druge pol pozicije na poslednjih pet trka i ujedno druge od dolaska u kraljevsku klasu, rekordnim krugom od 1:51.762 minuta.

Mlađem bratu Valentina Rosija je najbliži bio Fabio di Đanantonio iz Gresinija, a njima dvojici će se u prvom redu pridružiti Aleks Markes.

Šampion i ujedno vodeći u generalnom plasmanu Frančesko Banjaja zauzeće četvrto mjesto na startu, a odmah iza njega biće njegov jedini konkurent za titulu Horhe Martin. Prva petorica su, inače, bila unutar tri desetinke, a slijedio ih je Žoan Zarko na drugom Pramak Dukatiju, ispred osmostrukog svjetskog šampiona Marka Markesa i vozača Aprilije Maverika Vinjalesa. Najbolju desetoricu kompletirali su Raul Fernandes na RNF Apriliji i drugi vozač Aprilije Aleš Espargaro.

Dvije runde prije kraja sezone Banjaja ima 14 bodova više od vozača Pramaka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
LUKA MARINIMOTO GP
28. april 2024 12:29