Marija Vuković i Angelina Topić / -FOTO: ASCG
17/08/2023 u 10:48 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marija po peti put na Svjetskom prvenstvu

Najbolja crnogorska sportistkinja jedini predstavnik Crne Gore na planetarnoj smotri u atletici u Budmpešti od 19. do 27. avgusta

Svjetsko prvenstvo u atletici, 19. po redu održaće se u Budimpešti od 19. do 27. avgusta. Na velelepnom, novoizgrađenom atletskom stadionu, čiji kapacitet iznosi gotovo 36.000 mjesta, oko 2.000 takmičarki i takmičara nadmetaće se u po 24 discipline, uz jednu mješovitu štafetu.

Kao i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u američkom gradu Judžin, Crna Gora će imati jednog predstavnika, i to aktuelnu evropsku vicešampionku u skoku uvis Mariju Vuković, za koju će to biti peti nastup na planetarnoj smotri u atletici.

Marija završne pripreme za šampionat sprovodi u Atini, a cilj joj je da se plasira u finale, kako bi se borila za medalju. Ženski skok uvis kreće u petak, 25. avgusta u 10.20, kada će biti održane kvalifikacije. Finale je u nedjelju, posljednjeg dana šampionata sa početkom u 20:00 časova.

Za ratliku od Crne Gore, reprezentaciju Srbije će na Svjetskom prvenstvu u Budimpšeti predstavljati devet takmičara. Prva zvijezda je Ivana Španović, koja na planetarnim šampionatima na otvorenom u skoku udalj, ima bronze iz Moskve 2013. i Pekinga 2015. godine. Aktuelna je svjetska šampionka u dvorani i evropska prvakinja na otvorenom. Pored Ivane boje Srbije u Mađarskoj braniće i: Milica Gardašević (skok udalj), Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš i Marija Vučenović (bacanje koplja), Armin Sinančević i Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Slavko Stević (skok uvis) i Elzan Bibić (1.500 i 5.000 metara).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 00:08