Sa prijema u Ministarstvu sporta / -FOTO: MINISTARSTVO SPORTA
31/03/2023 u 16:13 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar sporta Vasilije Lalošević ugostio ambasadora Ukrajine

Sagovornici su nagovijestili konkretan rad na polju mladih i sporta

Sport je oblast koja spaja ljude i širi vidike i na tom polju Ministarstvo sporta i mladih otvoreno je za produbljivanje saradnje Crne Gore i Ukrajine, kazao je ministar Vasilije Lalošević na prijemu koji je danas upriličio za ambasadora Ukrajine, Olega Gerasimenka. Sastanku su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta i mladih, Miloš Lalević i službenici u tom resoru ministarstvu, Milica Adžić i Branko Stešević.

-Kontinuirana solidarnost Crne Gore sa narodom Ukrajine i blagonaklon i prijateljski odnos koji državni organi naše zemlje imaju ka navedenoj državi, će ostati neupitni, a resor na čijem sam čelu stoji na raspolaganju ukrajinskim sportistima i mladima, rekao je Lalošević, koji je upoznao ambasadora Gerasimenka sa nekim aktivnostima Ministarstva. -Kada je u pitanju sektor mladih, ne samo sporta, postoji mogućnost saradnje u vidu razmjene, koja bi podrazumijevala da predstavnici mladih iz Ukrajine borave u Crnoj Gori, rekao je Lalošević.

Ambasador Gerasimenko zahvalio se ministru Laloševiću, ne samo na prijemu, već i na toplim riječima upućenim narodu Ukrajine.

-"Želim da se zahvalim, kako Vama ministre, tako i narodu Crne Gore, na podršci i solidarnosti u ovim teškim vremenima za moju državu. Humanitarna, vojno-tehnička i finansijska pomoć Vlade Crne Gore narodu Ukrajine, nikada neće biti zaboravljena, rekao je Gerasimenko.

Sagovornici su nagovijestili konkretan rad na polju mladih i sporta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:19