Prof. dr Duško Bjelica / -FOTO: CSA
16/04/2024 u 14:42 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Naučna elita na Konferenciji Crnogorske sportske akademije

Za skup u Cavtatu kod Dubrovnika, koji će se održati u hotelu "Kroacija" od 18. do 21. aprila prijavljeno je 129 naučnih radova koje potpisuju ukupno 297 naučnih i stručnih poslenika iz gotovo svih krajeva svijeta

Tradicionalna, 21. međunarodne naučna konferencija Crnogorske sportske akademije, koja će se održati u Cavtatu kod Dubrovnika, u hotelu "Kroacija" od 18. do 21. aprila imaće u programu rada 129 naučnih radova koje potpisuju ukupno 297 naučnih i stručnih poslenika iz gotovo svih krajeva svijeta. Teme su multidisciplinarne iz ranih oblasti koje sport naučno čine prestižnim.

-Crnogorska sportska akademija, u partnerstvu sa pet referentnih visokoškolskih obrazovnih i naučnih ustanova iz država Evropske unije: Fakultetom sporta Univerziteta u Prešovu (Slovačka), Fakultetom sporta Univerziteta u Ljubljani, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Splitu i Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, kao i FPMOZ Sveučilišta iz Mostara organizuje najveći naučni sportski samit probrane naučne elite u Jugoistočnoj Evropi. Partner ovog eminentnog naučnog skupa je i Crnogorski olimpijski komitet, saopštio je prof dr Duško Bjelica.

Ovo je najprestižniji naučni skup iz sportskih nauka u jugoistočnoj Evropi koji se održava pod sloganom: "Sport, fizička aktivnost i zdravlje - savremene perspektive", tradicionalno već 21. put. Prethodne Konferencije su se održavale u Crnoj Gori, u nekim gradovima i više puta - u Baru, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Podgorici, Budvi i u poslednjih pet godina u Cavtatu u partnerstvu sa najreprezentativnijim naučnim i sportskim institucijama. Određeni je osam plenarnih predavača, kao i više predavanja na doktorskoj školi koja je sastavni dio ovog naučnog skupa.

image

Skup po šesti put u Cavtatu

-FOTO: CSA

- Zahvaljujemo se uglednim naučnim i obrazovnim institucijama na podršci koju nam pružaju u pripremi ovog međunarodnog skupa, što za nas predstavlja nemjerljiv doprinos u daljem razvoju ove sve prestižnije naučne konferencije, rekao je prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Crnogorske sportske akademije i jedan od urednika priznatih naučnih časopisa "Sport Mont‘‘, koji se nalazi u eminentnoj naučnoj citatnoj bazi Scopus i "Montenegrin Jurnal of Sports Science and Medicine", koji se nalazi u svjetskoj naučnoj citatnoj bazi WOS i kojem je nedavno dodijeljen IF (impakt faktor) 1,3 što ga čini regionalno najbolje pozicioniranim naučnim časopisom iz oblasti sportskih nauka.

Upravo u tim časopisima će se naći abstrakti svih radova kao i cjelokupna saopštenja pojedinih autora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:43