Budvanima prvo mjesto / -FOTO: OSCG
29/02/2024 u 23:02 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbojkaši Budve opet bolji od Budućnost voleja

Pobjedom 3:1 (24:26, 25:19, 25:13, 27:29) u posljednjem meču 10. kola i ligaškog dijela EPCG Superlige Budvani osvojili prvo mjesto na tabeli pred plej-of

Odbojkaši Budve pobijedili su Budućnost volej 3:1 (24:26, 25:19, 25:13, 27:29) u posljednjem meču 10. kola i ligaškog dijela EPCG Superlige, na taj način osvojili prvo mjesto na tabeli pred plej-of. Budva će u polufinalu doigravanja za titulu igrati sa ekipom Mornara, a Budućnost će za rivala imati Jedinstvo.

U vrlo zanimljivom meču u MSC "Budva", u sjajnom ambijentu, Budvani su drugi put u sezoni pobijedili Budućnost, koja je u drugom i trećem setu pala i dozvolila rivalu da se apsolutno vrati u meč. Odlična reakcija ekipe Miljana Boškovića, nakon poraza od Jedinstva i na dobru igru "plavo-bijelih", pa je publika u Budvi mogla da uživa u odličnom odbojkaškom meču. Posebno neizvjesno bilo je u prvom i četvrtom dijelu utakmice, koji su riješeni na razliku, a šampion je do trijumfa došao u polusatnom setu koji je osvojio 29:27. Budva je iskoristila prvu meč loptu, Budućnost propustila četiri set lopte da odvede meč u taj brek.

Iskustvo je donijelo prevagu na stranu domaćina, koje su predvodili kapiten Balša Radunović sa 21 poenom i povratnik u Budvu, bivši korektor reprezentacije, Aleksandar Minić, koji je osvojio 20 poena. Dvocifren bio je i Benjamim Hadžisalihović sa 10 poena, srednji blokeri Ivan Ječmenica i Matija Ćinćur meč su završili sa devet, odnosno osam poena.

U timu Dejana Radića 17 poena Stefana Radevića i 13 poena Jovana Delića. Kapiten Nikola Radović osvojio je devet, Miodrag Jelić šest poena, Adnan Silajdžić meč je završio sa četiri poena, a dva je osvojio tehničar Danilo Dubak.

Početak polufinala plej-ofa EPCG Superlige, u kom se igra do dvije pobjede, planiran je za 18. mart.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 10:23