Odbojkašice Galeba / -FOTO: ODBOJKA.ME
08/04/2023 u 22:18 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbojkašice Galeba i Herceg Novog u finalu

Borba za pehar počinje 16. aprila u Igalu

Galeb Liko Soho Group braniće titulu državnog prvaka Crne Gore, a u finalu plej-ofa EPCG Superlige za rivala imaće najdominantniji tim ove sezone, sastav Herceg Novog.

Baš kao prvi mečevi, i revanši dva gradska derbija donijela su po tri seta, "Galebice" bolje od Luke Bar 3:0 (25:20, 25:22, 25:16), Herceg Novi je pobijedio Albatros 0:3 (13:25, 6:25, 14:25). Nakon zanimljivog otvaranja polufinalne serije i tri neizvjesna seta koja su pripala Galebu, tim Petra Kokovića bio je još sigurniji u revanšu u kom je bio formalni domaćin.

"Galebice" su igrale sjajno, bile za nijansu bolje od gradskog rivala u prva dva seta, koja su dobile 25:20 i 25:22. Kada je sastav Vladimira Milačića bio suočen sa eliminacijom šampion je zaigrao još bolje i dominantno sa 25:16 zaključio seriju.

Teodora Čavić sa 17, Andrea Laković sa 16 i Šarlot Ričards sa 10 poena bile su izuzetno raspoložene kod prvog finaliste, dok je samo pet "sirena" osvojilo makar poen, a ponovo najefikasnija bila je Anastasija Petričenko sa 13 poena, 10 je osvojila Kristina Božović. Galeb će igrati za četvrti pehar prvaka Crne Gore u istoriji, šesti put je u finalu.

Za rivala Galeb će imati debitanta, ekipu Herceg Novog, koja nije dozvolila iznenađenje u revanšu polufinala plej-ofa EPCG Superlige sa odbojkašicama Albatrosa. Tim Milorada Krunića treći put u sedam dana, ukupno peti put ove sezone, pobijedio je gradskog rivala.

U SC "Igalu" Tatjana Bokan i saigračice slavile su kao nominalne gošće 0:3 (13:25, 6:25, 14:25) i došle do same završnice bez izgubljenog seta tokom cijele sezone. MVP finala Kupa, bivša crnogorska reprezentativaka, Tatjana Bokan ponovo najefikasnija sa 16 poena, nakon nje najviše je osvojila Diana Balai, koja je meč završila sa dva poena manje.

Kapitenka Albatrosa, Anđela Kukobat bila je najbolja igračica u svom timu sa šest poena.

Finalna serija, u kojoj se igra do tri pobjede, počeće u nedjelju 16. aprila. Prvi meč igra se u SC "Igalo", gdje će Herceg Novi, kao najbolji tim regularnog dijela EPCG Superlige, biti domaćin aktuelnom prvaku, ekipi Galeb Liko Soho Group-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:33