Sa prijema / - FOTO: MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH
05/12/2022 u 13:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osvajači medalja sa SP u Konji na prijemu kod Laloševića

Osvajači medalja na Svjetskom prvenstvu u Konji, Emre Saljiu, Milena Jovanović i Jovana Damjanović ponos su crnogorskog karatea, kazao je ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević

Lalošević i direktor Direktorata za sport Zoran Jojić ugostili su danas crnogorske karatiste nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Karate saveza Predrag Perković, sekretar Veljko Brnović i selektor Žarko Raković.

Lalošević je kazao da Saljiu, Jovanović i Damjanović svojim uspjesima kroje siguran put za sve buduće mlade karatiste i karatistkinje u Crnoj Gori.

- Njihovi rezultati daju dodatnu motivaciju i podstrek mladim karatistima da nastave da vrijedno rade i treniraju, kako bi jednog dana mogli da budu upravo u svjetskom vrhu, kao ovo troje mladih ljudi - rekao je Lalošević.

On je saopštio da, shodno Zakonu o sportu, mladim šampionima pripada status perspektivnog sportiste.

- Oni će primati stipendiju u iznosu od 20 odsto prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori, za osvojeno prvo mjesto, odnosno deset odsto prosječne mjesečne neto zarade za osvojeno treće mjesto - rekao je Lalošević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:20