Miroslav Perković / EPA-EFE-KIYOSHI OTA
06/02/2024 u 14:40 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Perković: Možemo da pobijedimo Srbiju i Japan

Srbija ima nekoliko izuzetno dobrih pojedinaca, koje vjerujem da možemo zaustaviti – rekao je Dušan Matković

Na startu Svjetskog prvenstva u Dohi, vaterpolo reprezentacija Crne Gore je nakon peteraca pobijedila Sjedinjene Američke Države sa 16:15. Ovaj trijumf svakako je za “ajkule” mnogo važan, prije svega zbog samopouzdanja ekipe.

-Izuzetno nam je važno što smo turnir otvorili pobjedom, što je neka najava našeg viskog plasmana u grupi. Ostaje žal što trijumf nijesmo ostvarili u regularnom dijelu meča. Pobjeda nam je ujedno dala i dodatno samopouzdanje, koje će nam trebati u nastavku turnira. Okrećemo se meču sa Srbijom, da pokušamo da odigramo što bolje - kazao je Dušan Matković, reprezentativac Crne Gore.

image

Dušan Matković

-FOTO: ANNA FEHER

Nakon duela sa “jenkijima”, crnogorske vaterpoliste čela utakmica sa Srbijom.

-Srbija ima nekoliko izuzetno dobrih pojedinaca, koje vjerujem da možemo zaustaviti. Ključno je ipak da nametnemo naš ritam, jer smatram da Srbija to ne može da isprati – dodao je Matković.

S druge strane, Miroslav Perković vjeruje da “ajkule" mogu do prvog mjesta u grupi.

-Svaki meč na početku turnira je težak i zahtjevan. Amerikanci su vrlo kvalitetna ekipa, sa vrhunski centrom i dobrim šuterima. Uz to su jako dobri plivači. Siguran sam da smo pobjedu mogli da ostvarimo u regularnom dijelu. Ipak, vjerujem da možemo da pobijedimo i Srbiju i Japan i osvojimo prvo mjestu u grupi – istakao je Perković.

Duel sa Srbijom će svakako biti težak, a Perković je poručio da će pobjednika odlučiti veća želja za pobjedom.

-Mi smo mlađi, poletniji i spremniji od njih, imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju među sobom. Našu prednost treba tražiti u timskom duhu i želji za pobjedom. Imamo realne i dobre šanse da do nje i dođemo – konstatovao je Perković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:38