Anastasija Marsenić prošla dansku školu rukometa / -FOTO: DEJAN STARčEVIć/ŽRK BUDUćNOST
14/09/2023 u 14:31 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Plave" čeka težak meč u Odenzeu

Andrijana Popović i Anastasija Marsenić vjeruju da će ekipa odigrati bolje nego na premijeri protiv Bitighajma

Nakon neuspješne premijere i poraza od Bitighajma (22:27) rukometašice Budućnost Bemaksa čeka i prvo ovosezonsko gostovanje u Ligi šampiona, u subotu od 18 časova u Odenzeu.

Danski predstavnik takođe je izgubio na premijeri u gostima od CSM Bukurešta (28:24), ali se radi o veoma jakom timu. Norveški stručnjak Ole Gustav Gjekstad, nakon što je tri puta osvojio trofej Lige šampiona sa Vajpersom preuzeo je kormilo, a došlo je i osam novih igračica. Sve to treba da se posloži, ali Odenze ima najveće ciljeve i pred "plavima" je veliki izazov.

- Odenze je sjajna ekipa i sigurno nas čeka težak meč. U oba pravca su dobre i moramo dati mnogo više nego u prvom meču. Znamo šta nas čeka, kakav kvalitet ima protivnik. Treba da zaboravimo šta se desilo u prvom kolu, da idemo dalje i da damo svoj maksimum, da se borimo jedna za drugu, da budemo kao pravi tim - rekla je pivot Andrijana Popović.

Desno krilo Anastasija Marsenić prošla je dansku školu rukometa i smatra da ekipu čeka teži meč nego protiv Bitighajma.

- Odenze je dobra ekipa, odlično pokrivena, koja je izuzetna u tranziciji. To je skandinavski stil, one su konstantno i naprijed i nazad - rekla je Marsenić.

Naglasila je da Odenze ima devet različitih bekova, različitih profila, odličnih šutera i fintera.

- Tu će nam biti najveći fokus. Nije bio dobar u prvom meču, u Odenzeu mora biti bolji jer je danski tim mnogo bolja ekipa - rekla je Marsenić.

U preostalim mečevima grupe A, u subotu će igrati Đer – DVSC i Savehof – Brest, dok će u nedjelju rivali biti Bitighajm i CSM Bukurešt.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:29