Sofija Gođa / EPA-EFE-FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA
13/01/2024 u 14:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pobjeda Sofije Gođe u Austriji

Italijanka ostvarila prvi trijumf u spustu ove sezone u Svjetskom kupu

Italijanka Sofija Gođa ostvarila je prvu pobjedu u spustu ove sezone u Svjetskom kupu kada je čuvenu pistu Kalberloh u austrijskom skijalištu Altenmarkt-Sauhenze odvezla za impresivnih 1:46,47.

To je, uprkos greški koju je 31-godišnjakinja iz Bergama napravila u „krivudavom“ donjem dijelu staze, bilo za desetinku bolje vreme od lokalne mezimice Stefani Venijer, koja je završila kao druga.

Gođina zemljakinja Nikol Delgado popela se na podijum kao treća sa 34 stotinke zaostatka za pobjednicom.

Gođa je pokazala da se nikada neće mijenjati i da padovi, poput onog u Super G trci prošlog petka, nisu uticali na njen nepokolebljiv stil.

Krenula je agresivno od starta i ostala takva do prolaska kroz cilj za 24. pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri.

U kombinaciji sa 11. mjestom svjetske šampionke u spustu Jasmin Flari, Gođa je uvećala vođstvo u generalnom plasmanu najbrže discipline na 93 boda.

Jedan spust, prvi u istoriji koji je trebalo da počne u jednoj (Švajcarska), a završi se u drugoj državi (Italija), otkazan je sredinom novembra zbog loših vremenskih uslova u Cermatu.

Najbolje skijašice planete u nedelju će voziti još jedan Super G na drugačije postavljenoj stazi Kalberloh, nakon što je u petak pobednica bila Kornelija Hiter ispred Kasje Vikhof i Lare Gut-Behrami.

Suprotno Gođi, koja je pala u petak, Vikhof je danas doživjela pad u spustu, ali bez ozbiljnih posljedica, tako da se vjeruje u njen nastup sutra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:45