Sa svečanog otvaranja / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
18/08/2023 u 10:48 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Počeo festival sportskog filma: Crna Gora i Budva u odabranom društvu

Pobjednici u svojim kategorijama učestvovaće na finalu svjetskog filmskog sportskog festivala, koji će biti održan u Milanu

Takmičarski dio programa je počeo danas, ali ako je suditi nakon svečanog otvaranja u kongresnoj sali hotela "Avala" međunarodni festival sportskog i umjetničkog filma BSAFF čiji je domaćin Budva ima sjajnu budućnost.

Iako je svaki početak težak zahvaljujući Milošu Todoroviću, direktoru manifestacije iz Crne Gore koja je postala 20 država u kojoj se organizuje sportski festival filma i prestonice turizma je već poslata lijepa slika u svijet.

Tokom trodnevne manifestacije biće prikazano preko 30 ostvarenja, a najboljima će biti dodijeljene nagrade u pet kategorija i Gran pri festivala. Nagrađivani dokumentarac "Put prazne šake", koji je osvojio prvu nagradu na finalnom festivalu u Milanu otvorio je prvo izdanje BSAFF-a, a publika je bila impresionirana.

- Kao osnivač i direktor festivala istakao bih da me je moje snažno uvjerenje u moć sporta i bioskopa da podstiču pozitivne promjene motivisalo da uspostavim partnerstvo sa uticajnim sportskim ličnostima, filmskim stvaraocima i organizacijama. Ova saradnja je dodala dašak glamura i važnosti festivalu, čineći ga mangetom za sportske zvijezde, poznate ličnosti i profesionalce iz industrije – kazao je Todorović. - Kreiranjem ovog festivala obezbjeđujemo platformu za lokalne producente da pokažu svoj talenat i kreativnost, doprinoseći rastu lokalne filmske industrije i kulturne scene. Festival ne samo da promviše kulturno nasleđe zemlje, već podstiče razmjenu ideja i saradnju na međunarodnom nivou. Crna Gora, sa svojim zadivljujućim pejzašima, bogatom kulturnom baštinom i snažnom sportskom tradicijom, zaista zaslužuje ovakav festival koji slavi ukrštanje sporta i filma. Naša posvećenost kreiranju ovog događaja nesumnjivo je stavila Crnu Goru na mapu kao živog centra za sportske entuzijaste, filmske stvaraoce i ljubitelje kulture – dodao je Todorović.

image

Miloš Todorović

-FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Interesovanje za festival je ogromno, sa BSAFF-om su Crna Gora i Budva napravili pun pogodak.

Festival je svečano otvorio predsjednik COK-a Dušan Simonović, a goste su, osim njega i Todorovića, na svečanom otvaranju budvanskog BSAFF festivala pozdravili i predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović i generalni sekretar federacije Enco Kapijeli.

Uručena su i specijalna priznanja i zahvalnice prijateljima prvog filmskog sportskog festivala, kao i priznanja za životno djelo iz oblasti sporta, koja su uručena Mirku Vičeviću i Rajku Vujoševiću.

Naknadno će biti uručena Dejanu Savićeviću i Miodragu Perunoviću, dok je u ime Nikole Pekovića priznanje primio njegov otac.

Pobjednici u svojim kategorijama učestvovaće na finalu svjetskog filmskog sportskog festivala, koji će biti održan u Milanu.

image

Festival zvanično otvoren u hotelu "Avala"

-FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Manifestaciju su pomogli Opština Budva, TO Budva, Olimpijski komitet, Filmski centar i Proteini.si.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 19:58