Jubilarno izdanje / -FOTO: ASCG
09/10/2023 u 14:23 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorički maraton ove godine 5. novembra

Jubilarno, 30. izdanje prestižne manifestacije, koja je postala brend Glavnog grada održaće se na sertifikovanoj stazi dugoj jedan kilometar u Bulevaru crnogorskih serdara

Jubilarno, 30. izdanje Podgoričkog maratona, manifestacije koja je postala brend Glavnog grada Podgorice i koja se nalazi u Kalendaru Svjetske i Evropske atletske federacije i ASCG održaće se 5. novembra.

Direkcija maratona je već počela pripreme za zahtjevnu i kompleksu organizaciju maratona i ostalih trka, koje će se ove godine održati na sertifikovanoj kružnoj stazi dugoj jedan kilometar u Bulevaru crnogorskih serdara.

U okviru manifestacije održaće se trke na 5km i 10km, polumaratonu i maratonu, kao i zvanično 26. Prvenstvo Crne Gore u maratonu za muškarce i žene.

image

Manifestacija koja traje 30 godina

-FOTO: ASCG

Satnicom je predvidjeno da se u 9.00 časova održi trka na 5km, u 10 je planiran start trke na 10 km, dok u 11 časova zajedno startuju trke na 21km i 42.195m.

Organizatori saopštavaju da takmičari startne broje za sve trke mogu podići dva dana prije održavanja manifestacie u prostorijama Atletskog saveza Crne Gore, kao i na dan trke od 7.00 do 8.00 časova, uz obaveznu najavu dan ranije organizatoru.

Kotizacija za učešće na trkama na 5km i 10km je 10 eura, dok za polumaraton i maraton iznosi 15 eura. Učesnici će za taj iznos dobiti startni broj, majicu manifestacije i učesničku medalju po završetku trke.

U svakoj disciplini u obje konkurencije predvidjeno je proglašenje tri prvoplasirana takmičara uz dodjelu pehara, medalja i diploma ASCG.

image

Medalje spremne za najbrže

-FOTO: ASCG

Na dosadašnjim maratonima su učestvovali takmičari sa svih kontinenata svijeta, od kojih su mnogi na njemu ispunili norme za Olimpijske igre i Svjetska prvenstva.

U okviru Podgoričkog maratona do sada su održana i tri prvenstva Balkana u maratonu kao i jedno prvenstvo Balkana u polumaratonu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 09:18