Bojana Popović / -FOTO: RSCG
03/04/2024 u 18:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Mnogo nam je značio ovakav meč

Najvažnije je da ostanemo zdrave prije puta u Ulm - kazala je selektorka

Selektorka rukometašica Crne Gore Bojana Popović kazala je da je očekivala tešku utakmicu u Turskoj i naglasila da ekipa mora da smanji broj tehničkih grešaka, ukoliko želi da izbori plasman na Olimpijske igre.

- Znala sam da će biti teško. Djevojke su žurile, pogotovo u prvom poluvremenu, pod stresom da tranzicija mora da se završi u tri poteza. Imale smo mnogo tehničkih grešaka, devet u prvom i šest u drugom poluvremenu. To je previše i Turkinje su znale da nas kazne, dale su dosta lakih golova. Radićemo na tome, sve djevojke su željele da učestvuju i daju inicijativu, sve to treba da spojimo u jedno i kroz treninge podignemo na viši nivo - kazala je Popović i naglasila: - Ovo su vrlo teške utakmice jer smo kratko bile na okupu, putovale smo i probale dogovorom da dođemo do rješenja. Ali, mora na terenu da se prođe kroz neke situacije, mislim da su greške više stvar trenutnog nerazumijevanja jer nijesu dugo bile zajedno, nego neznanja. Sigurno će za nekoliko dana to bolje izgledati.

Duel sa Bugarskom u nedjelju trebalo bi da bude mnogo lakši.

- Mnogo nam je značio ovakav meč, jer više volim stresne situacije nego da je bilo mnogo lakše. Poslije ovakvih utakmica možemo da analiziramo greške. Bugarska je dosta lošiji protivnik od Turske i najvažnije je da ostanemo zdrave prije puta u Ulm - kazala je Popović.

Dijana Mugoša je istakla da su najbitnija dva boda.

- Ove utakmice nam dobro dođu da se pripremimo za ono što nas čeka sljedeće nedjelje – to će biti najbitnije, da budemo fokusirane i prave. Danas je bilo mnogo tehničkih grešaka i sigurno nijesmo navikle da igramo tako. Ali, bolje sad da se dogodilo nego kada bude najvažnije. Sve ćemo ovo da prebrodimo iz utkamice u utakmicu. Idemo korak po korak - kazala je Mugoša.

"Lavice" slavile u Rizeu, igra za brigu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:19