Novo rukovodstvo RK Zabjelo / -FOTO: RK ZABJELO
29/04/2024 u 18:42 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

RK Zabjelo će naredne sezone igrati u eliti

Izabrano novo rukovodstvo kluba

Prva SBbet liga Crne Gore imaće naredne sezone dva rukometna prvoligaša iz Podgorice - pored Budućnosti u elitnom rangu takmičiće se i Zabjelo.

Na izbornoj sjednici Skupštine kluba izabrano je novo rukovodstvo koje će voditi klub u naredne četiri godine. Za predsjednika RK Zabjelo izabran je Marko Brnović, a za članove Upravnog odbora Maja Vukčević, Branko Nilević i Ivan Banović.

- U proteklom periodu RK Zabjelo je postizao zavidne rezultate, nadam se da je pred nama svijetla budućnost puna uspjeha za djecu iz našeg kluba. Do sada smo dali 16 reprezentativaca u mlađim kategorijama, a Luka Poje je nastupio i za A selekciju Crne Gore. Cilj nam je da i drugi naši igrači ubrzo zaduže dres reprezentacije i daćemo sve od sebe da im za tako nešto obezbijedimo najbolje uslove – rekao je Brnović.

Iz kluba je saopšteno da je u svečanom dijelu sjednice napravljen osvrt na rad u proteklih osam godina i na planove za budućnost.

- U našem klubu u fokusu su naša djeca i naši igrači, nijesmo dozvolili da ostanu na ulici i bez angažmana. Trudili smo se da svima izaćemo u susret i otvorimo prostor za napredovanje. U budućnosti ćemo to raditi i sa seniorima jer je plan da od naredne sezone vratimo na scenu i seniorsku ekipu u Prvoj ligi Crne Gore - istakao je trener i osnivač kluba Ivan Banović.

Banović je, dodaje se, podsjetio na,,fantastičnu atmosferu prije nekoliko sezona kada je RK Zabjelo nošeno gromoglasnom podrškom vjernih navijača sa tribina na najbolji način reprezentovalo podgorički i zabjelski rukomet u seniorskoj konkurenciji".

- Svečanoj sjednici su prisustvovali bivši i sadašnji igrači, internacionalci, reprezentativci, kao i bivši i sadašnji sportski radnici u klubu. RK Zabjelo osnovan je 2016. godine i primarna misija kluba je rad sa mlađim kategorijama i razvoj rukometa u Podgorici. Takmiči se u dvije pionirske lige, a sljedeće sezone najavljeno je formiranje seniorske i kadetske ekipe – dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:05