Danilo Radović / -FOTO: KRSTO VULOVIć
01/03/2023 u 18:34 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radović: Australija idealan rival za nas u ovom momentu

"Ajkule" će u četvrtak veče (18.30) igrati sa Australijom kontrolni meč u Kotoru

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odigraće sjutra (18.30 sati) u Kotoru prijateljski meč sa Australijom u sklopu priprema za Svjetski kup koji 8. marta počinje u Podgorici.

- Igrali smo već dva sparing meča sa Australijom, koja drži jak tempo i fizički je veoma jaka. Prvi smo dobili, drugi odigrali neriješeno -primili smo gol na tri sekunde prije kraja utakmice. U svakom slučaju, dostanam znače pripreme, vježbamo ujutro igrača više i manje, a uveče sparingujemo sa Australijancima. Smatram da je ovo pun pogodak što smo mi - igrači iz domaćih klubova na okupu i što sparingujemo sa ovakvom selekcijom - kazao je Danilo Radović.

Vrata kotorskog bazena biće širom otvorena za navijače, koji će, kazao je Radović, vidjeti na djelu mladu, borbenu ekipu. Naš reprezentativac cijeni protivnika.

- Taktički nisu na našem nivou, ali plivanje im pomaže dosta u igri i stvarno mogu četiri četvrtine da igraju bez stajanja. Fale im tri igrača, ali i nama mnogo više. Mislim da su treninzi pokazali da smo kvalitetniji.

Mladi reprezentativac osvrnuo se i na predstojeće obaveze u Podgorici.   

- Svjetski kup je izuzetno takmičenje. Očekuje se spektakl, jer dolaze jake reprezentacije. Očekivanja su da izborimo plasman na završni turnir. Cilj je jedno od tri mjesta - zaključio je Radović.

Rivali ,,ajkula” na Svjetskom kupu su Španija, Srbija,Grčka, Gruzija i Australija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 03:05