Млади спортисти / - Фото: Црногорски спортски школски савез/Стефан Ивановић
08/09/2021 u 18:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Школске спортске игре: Црна Гора са 22 спортиста у Београду

Црна Гора ће са 22 спортиста наступити на Свjетском првенству у школским спортским играма за основне школе, коjе ће од 11. до 19. септембра бити одржано у Београду, саопштено jе из Црногорског школског спортског савеза

Црногорски спортисти такмичиће се у три спорта, женскоj одбоjци, кошарци и шаху.

Наjављено jе да ће се у Београду за медаље у 14 спортова борити више од 2.500 спортиста, узраста од 13 до 15 година из 45 држава.

Црногорски школски спорт на Свjетском првенству представљаће одбоjкашице барске Основне школе Jугославиjа, кошаркашице ОШ Дашо Павичић из Херцег Новог и шахисткиња из подгоричке ОШ Штампар Макариjе.

Одбоjкашку екипу ОШ Jугославиjа, чиjи jе тренер наставник Горан Канкараш, чине Миа Станић, Андреа Марљукић, Зоjа Џаферовић, Милица Дабановић, Маjа Раичевић, Ивана Гардашевић, Теодора Аџић, Сташа Кнежевић, Лана Марковић и Софиjа Лабовић.

У саставу кошаркашица ОШ Дашо Павичић, коjе са клупе преводи наставник Жељко Милићевић, налазе се Сања Павловић, Сара Ђуровић, Лана Миjаjловић, Мариjа Шћекић, Тиjана Таталовић, Марина Груjић, Ања Мандић, Љубе Андрић, Анастасиjа Ђедовић, Леа Газдић и Jана Jевтовић.

Шаховски дио црногорске експедициjе чине Милена Мосуровић и њен тренер, професор Милорад Ђоновић.

Екипу ће предводити предсjедник Црногорског школског спортског савеза Будимир Вукићевић и секретарка у Савезу Мариjа Нишавић, а у експедициjи ће бити и судиjе Драгана Вучинић и Сава Ћетковић.

Судиjе су за Свjетско првенство делегирали Одбоjкашки и Кошаркашки савез Црне Горе.

Вукићевић jе казао да ће Београд бити домаћин првих Свjетских спортских игра, у организациjи Међународне школске спортске федерациjе.

- Поред такмичарског програма биће организовани семинари и радионице, планирани су и разни културни и програми. Црна Гора ће, као и све државе учеснице имати прилику да кроз манифестациjу Ноћ нациjа представи своjу државу, своjу културу и традиционалне вриjедности - рекао jе Вукићевић на свечаном испраћаjу спортиста на шампионат.

Он jе истакао да ће црногорска експедициjа своjу државу представити како доликуjе.

- Говорићемо о љепотама наше државе, историjи и култури. Национална туристичка организациjа помогла нам jе да на такмичењу понесемо пуно пропагандног туристичког материjала - рекао jе Вукићевић.

Он jе казао да jе шампионат прелиjепа и добро осмишљена манифестациjа.

- Дjеца су наjбољи амбасадори своjих држава. Очекуjем да ви будете наjбољи амбасадори Црне Горе - рекао jе Вукићевић.

Замjеница директора Управе за спорт и младе, Ксениjа Божовић казала jе да jе црногорска експедициjа већ исписала историjу.

- Већ сте исписали историjу, учесници сте првог СП школског првенства. Драге одбоjкашице, кошаркашице и Милена, желим вам пуно среће, да вас заобиђу повреде и да уживате у играма. Пуно забаве, jер спорт без забаве ниjе спорт. Уживаjте и лиjепо се проведите у Београду, а надам се да ћете нам дониjети и неко одличjе - рекла jе Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:16