Radost Šveđana / EPA-EFE-RONALD WITTEK
28/01/2024 u 16:58 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Švedskoj bronza i viza za Pariz, Njemačka mora u kvalifikacije

Golman Andreas Palička junak selekcije "tri krune"

Švedska je ostala bez krune, ali je uzela prvu i istorijsku bronzu na Evropskim prvenstvima - u meču za treće mjesto selekcija "tri krune" savladala je Njemačku u Kelnu sa 34:31 i osigurala vizu za Olimpijske igre u Parizu.

Nakon nepravde koja im je načinjena protiv Francuske u polufinalu kada su makednonski arbitri Načevki i Nikolov priznali, ispostavilo se, neregularan gol Prandija (žalba je potom odbijena), Šveđani su u "Lankses areni" nadigrali "pancere" i utišali preko 20.000 gledalaca. Njemačka je ostala bez medalje i moraće da igra olimpijske kvalifikacije, a očekuje ih veoma težak posao u grupi sa Hrvatskom, Alžirom i Austrijom.

Predvođeni sjajnim golmanom Andreasom Paličkom koji je blistao u prvom poluvremenu i imao 14 od uzkupno 18 odbrana Švedska koje je vodila i sa sedam golova razlike (13:6) trasirala je put ka trijumfu. Istina, nošena velikom podrškom sa tribina Njemačka je u finišu prišla na samo gol zaostatka (30:29), ali tada je ponovo Palička sa nekoliko vezanih odbrana ugasio sve nade domaćina da može do velikog preokreta.

Pored Paličke, najzadslužniji za trijumf Švedske bili su Feliks Klar sa osam golova i Sebastijan Karlson sa sedam pogodaka. Kod Njemačke najefikasniji je bio Renars Uskins sa osam pogodaka. 

Crnogorski arbitri Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović odlično su odradili posao i opravdali povjerenje EHF da sude meč velikog uloga. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
EHF EUROEP 2024
15. maj 2024 19:07