Stefan Vidović / Foto: Aleksandra Krupanič
03/02/2024 u 10:55 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vidović: Fokusirani smo na Amerikance

Vaterpolisti Crne Gore doputovali u Dohu

Poslije priprema u Trebinju, nekoliko dana u Podgorici i Bukureštu, vaterpolisti Crne Gore doputovali su u Dohu na poprište Svjetskog prvenstva.

"Ajkule" su maksimnalno motivisane i spremne da ostvare glavni cilj, izbore plasman u četvrtfinale i izvade vizu za Olimpijske igre.

Svjesne su da zadatak neće biti nimalo lak, ali daće sve od sebe da odu u "grad svjetlosti", što bi možda i bila kruna ove generacije.

"Specifična je situacija, odmah nakon Evropskog prvenstva, čeka nas Svjetsko prvenstvo. Nismo imali puno vremena za pripreme, ali kako nama, tako i drugim reprezentacijama. Stigli smo u Dohu poslije malo dužeg puta. Sada su sve misli usmjeren ka prvom meču koji igramo sa Amerikancima, koja je, po mom mišljenju, sjajna reprezentacija predvođena Halokom, najboljim centrom na svijetu", istakao je Stefan Vidović.

U ponedjeljak je na programu premijera sa Amerikancima. U grupi su još Srbija i Japan.

"Naš cilje je ovdje, prije svega, da se plasiramo u četvrtfinale i izborimo olimpijsku vizu. Bilo bi dobro kada bi odmah na startu zabilježili pojedu, ali Amerika je dobra reprezentacija. Pored Haloka, imaju još nekoliko igrača koji igraju u vrhunskim klubovima u Evropi. Nikada u istoriji nisu imali ovoliki broj igrača koji igraju u evropskim klubovima, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu i onome što nas čeka. Nismo imali dovoljno vremena za pripreme, ali ovo vrijeme koje nam je bilo na raspolaganju, iskoristili smo na maksimalan način. Svi smo dobro i maksimalno smo foskusirani da ostvarimo ono zbog čega smo došli ovdje"

Centar Vladan Spaić ističe da Crna Gora ima svoje adute.

"Što se tiče priprema, iskoristili smo da se oporavimo nakon Evropskog prvenstva, nije bilo vremena za neki veći, obimniji rad. Svi smo dobro, što je najvažnije i spremni smo za taj prvi meč koji nas čeka sa Amerikancima. Glavni cilj je plasman na Olimpijske igre, zbog toga smo došli ovdje. Sigurno da će biti teško, grupa je izuzetno jaka. Svi imamo svoje adute, vjerujemo u sebe i da ćemo nastaviti niz učešća vaterpolo reprezentacije Crne Gore na Olimpijskim igrama".

O prvom rivalu imaju puno riječi hvale.

"Amerikanci su kvalitetna selekcija, podigli su se posljendjih godina. Vjerovatno imaju cilj za Los Anđeles 2028. godine, kada ekipa koja igra godinama zajedno pod palicom Dejana Udovičića treba da pokaže konačan kvalitet. U ovom trenutku smo možda među pet, šest najboljih selekcija svijeta sa odličnim centrom i spoljnim igračima. Sigurno da će odlučivati jedna lopta, neki sitni detalji, a na nama je da budemo maksimalno koncentrisani i da greške svedemo na minimum", zaključio je Spaić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 03:02