Miloš Vujović / -FOTO: KOLEKTIFF IMAGES/RSCG
11/01/2024 u 17:27 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Ne zavisi sve od budžeta i ulaganja, već ko više želi pobjedu

Najbolje lijevo krilo EP 2022. vjeruje da Crna Gora može da dobije Mađarsku

Najbolji rukometaši Crne Gore odradili su prvi trening u Olimpijskoj hali u u Mingenu u kojoj sjutra u 20.30 časova utakmicom protiv Mađarske počinju sedmo učešće na Prvenstvima Evrope.

"Lavovi" su spremni i motivisani za veliku borbu i vjeruju da mogu do pobjede koja bi im mnogo značila u nastojanju da se domognu druge faze u Kelnu.

Miloš Vujović, prije dvije godine najbolje lijevo krilo kontinenatalne smotre dobro poznaje kvalitet reprezentacije Mađarske, budući da je prije Bundeslige igrao u Tatabanji.

- Mogu da kažem da je ekipa spremna, i svi iščekujemo početak prvenstva. Što se tiče Mađarske, mogu da kažem da imaju blagu ulogu favorita, i složio bih se sa time. Jedna nacija koja mnogo ulaže u sport, imaju dosta dobrih i kvalitetnih igrača. Međutim, Evropsko je prvenstvo i naše je da damo maksimum, igra se 60 minuta, i tu ne zavisi sve od budžeta i ulaganja, već ko više želi pobjedu - rekao je Vujović.

Mađarska je dobro skenirana.

- Gledali smo video analize, dobro smo se pripremili i smatram da će meč biti težak. Nadam se da ćemo ući u egal sa njima, i da ćemo izgurati to na naš vrlo jak karakter i borbenost i na kraju pobijediti. Nije zahvalno obećavati da ćemo pobijediti, ali vjerujem u svoje saigrače, znamo koliko nam je važna ova utakmica.

Zajedništvo je adut "lavova", koji su 2022. zauzeli 11. mjesto.

- Pred Evropsko prvenstvo kad smo napravili najbolji rezultat, nije sve djelovalo savršeno. Tada nas je krasilo zajedništvo i izgarali smo na terenu. Bilo bi nezahvalno prognozirati, ali smatram da je ova ekipa puno dobila time što se Nemanja Grbović vratio u tim, jer je uvijek znao da bude vjetar u leđa. Takođe sa Vukom Borozanom smo dobili stabilnost u odbrani i nadam se da će pokazati da su veliko pojačanje.

Glavna runda je cilj, iako iste ambicije imaju Mađarska, Island i Srbije. U Keln će putovati samo dvije prvoplasirane selekcije.

- Glavna runda je uvijek cilj. Jedno je postaviti cilj, drugo je opravdati ga. Ako gledamo po svim parametrima, Island bi trebao da opravda favorita i završi kao prvoplasirana ekipa u grupi. Poslednja utakmica će biti sa puno motiva protiv Srbije, i naše da je da pokažemo da nije slučajnost što smo ih pobijedili u prošlosti. Tri vrlo jake reprezentacije, na nama je da pokažemo da vrijedimo - zaključio je Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 20:38