Simon Knežević / - FOTO: PRIVATNA ARHIVA
08/10/2022 u 11:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Briljantni Simon Knežević osvojio "Aurora kup"

Simon Knežević član TK "Nikšić ", nakon što je prethodnih pet internacionalni turnira zaredom okončavao u polufinalu, danas je stigao do trofeja

I to na kakav način. U finalu "Aurora kupa", turniru koji je u kalendaru Svjetske teniske federacije, savladao je drugog nosioca Čeha Filipa Horaka rezultatom 2:0 (6:0, 6:1).

Nikšićanin je odigrao na takav način, da je praktično rival bio nijesi posmatrač. Do finala turnira koji je održan u Ulcinju, Simon je stigao pobjedivši rivale iz Rusije, Crne Gore, Poljske i Srbije. Uzimajući u obzir uslove koje ima on i njegovi rivali, Simon je praktično fenomen.

Njegovi protivnici na mnogobrojnim turnirima širom Evrope, ne mogu čudo da se načude, da je Knežević i dalje redovan učenik nikšićke gimnazije i da nakon školskih obaveza, na trening putuje u Podgoricu.

Uslove Simonove i njegove rivale iz evropskih država, praktično je i nepristojan upoređivati. Da podjestimo, da je Evropska teniska asocijacije, na kraju 2020. godine Simona proglasila za kadeta koji je najviše napredovao na listi te sezone.

Knežević je na kraju te sezone objezdio i vizu za Završni master u Monte Karlu, ali isti nije održan zbog pandemije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 21:21