Ђоковић / Фото: Твитер
18/10/2021 u 22:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковић: Нећу да откријем јесам ли се вакцинисао или не, то је приватна ствар

То је неумјерено питање, а медији шире страх и панику, тврди српски тениски ас

Нећу да откријем свој статус да ли сам се вакцинисао или не, то је приватна ствар и по нашем закону ко год те пита, ти на неки начин можеш и да га теретиш за то што те је питао, казао је у интервјуу за Блиц српски тениски ас и најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић. 

- Заузимам став који заузимам и увијек сам исто размишљао. То је неумјерено питање. Превише људи данас допуштају себи такву слободу да питају ствари и да осуђују човјека. Шта год ти да одговориш: „Јесам, нисам, можда, не знам, размишљам!” они ће то да злоупотријебе. Немам ријеч да опишем какви су постали медији. Шире страх и панику међу људима и ја не желим да учествујем у том раздору. Осјећам да су сви непријатељски настројени- сматра Ноле. 

Додао је да не жели медијима да даје повода да пишу неке ствари о њему.

- Сада ово што сам вама рекао, неко од ваших уредника може да узме и направи скандал од тога. Не желим да учествујем у некој олуји која се тренутно дешава- истакао је он. 

Није могао са сигурношћу да тврди да ли ће или не ићи у Аустралију на турнир у Мелбурну. 

- Kажем вам спортски, не знам да ли ћу ићи. Наравно да желим да идем, Аустралија је мој најуспјешнији гренд слем. Хоћу да учествујем, волим овај спорт. То је читава генеза- казао је Ђоковић кроз смијех. 

Додаје да медији много нагађају и то му је јако засметало.

- Нисам се оглашавао превише зато што је свако правио неке претпоставке на основу онога што сам рекао прије годину дана. Једна те иста ствар се врти и много се прави раздор у друштву, не само у спортском, него у цијелом друштву, између оних који су невакцинисани и вакцинисани. И то је стварно страшно. Да смо ми спали на то да некога дискриминишемо ако жели да одлучи за себе овако или онако, да ли хоће или неће да се вакцинише. Јако сам разочаран ситуацијом у свијету и начину на који медији преносе и врше притиске на све људе. Има превише нејасноћа, превише неких информација које и нису валидне- закључио је Ноле. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:16