Novak Đoković / -FOTO: MONTECARLOTENNISMASTERS
06/04/2024 u 21:26 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đoković: Očekivanja nisu toliko visoka

Pred početak sezone na šljaci i masters u Monte Karlu najbolji teniser svijeta Novak Đoković smanjio je očekivanja. Razumljivo, nakon lošeg starta sezone

Ubjedljiv poraz u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera, eliminacija u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu, povlačenje sa Mastersa u Majamiju, a onda i prekid saradnje sa Goranom Ivaniševićem

Novak Đoković je daleko od prave forme, pa se stiče utisak da ne očekuje puno od prvog turnira na najsporijoj podlozi u Kneževini. 

- Očekivanja nisu toliko visoka, naročito zbog načina na koji sam igrao u 2024. i rezultata koje sam bilježio u Monaku prethodnih godina, a nisu bili sjajni. Ponašaću se u skladu s tim i sniziti očekivanja - kazao je Đoković. 

Pehar u Monte Karlu Novak je osvajao 2013. i 2015. godine. 

- Posljednjih pet ili šest puta nisam imao uspjeha i nadam se da bi to moglo da se promijeni. To što sam smanjio očekivanja ne znači da ulazim u turnir bez entuzijazma i uzbuđenja, naprotiv. Nisam igrao u Majamiju, tako da sam imao više vremena da treniram na šljaci i pripremim tijelo i igru za ovu podlogu. Hajde da vidimo kako će to izgledati. 

Još jednom je prokomentarisao prekid saradnje sa Ivaniševićem.

- Obojica smo osjetili da smo dali maksimum u tom odnosu, bilo je vrijeme da se krene dalje. Goran ostaje jedan od najuspješnijih trenera u istoriji tenisa, ne može biti obrisano to što smo postigli. Rezultati govore za sebe, a on ostaje dobar prijatelj mene i moje porodice. 

Đoković je pohvalio nastupe Janika Sinera u ovoj sezoni.

- Janik je najbolji igrač na svijetu dosad ove godine. Baš je napredovao – servis, kretanje, pri tom je mentalno uvijek u meču. U važnim poenima je pokazao razliku u minulih šest mjeseci u odnosu na nekadašnjeg Janika. Naučio je iz iskustava, očvrsnuo, sad je igrač za velike mečeve - istakao je Đoković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:18