Đoković osvojio 24. grend slem u karijeri / EPA-EFE-JUSTIN LANE
11/09/2023 u 02:21 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novak je GOAT

Srpski as i sa 36 godina nedodirljiv

Osveta je servirana - Novak Đoković se revanširao Danilu Medvedevu za poraz u finalu od prije dvije godine na JU-ES openu i ispisao novu istoriju tenisa. Novak Đoković je osvajanjem 24. grend slem titule izjednačio rekord Maragaret Kort, pokazao još jednom da je najveći teniser svih vremena i da je i sa 36 godina nedodirljiv.

- Ne znam odakle da počnem, puno mi znači. Moram to da kažem, živim san iz djetinjstva. Takmičim se u sportu koji je dao sve mojoj porodici. Došli smo iz teške situacije 90-ih, ratovi... Moji roditelji su me mnogo podržali da bi mi dali podršku. Ovo je skup sport, nije svima dostupan. Niko se u mojoj porodici nije bavio tenisom, tako da malo čudan izbor. Veliku podršku sam imao. Ovo je vaš trofej koliko i moj. Volim vas - kazao je Novak na svečanoj ceremoniji dodjele pehara.

Srpski as nastavlja i da pomjera granice.

- Pisati istoriju je nešto specijalno. Na svaki mogući način specijalan. Imao sam dječački san da budem šampion i osvojim VImbldon. Kada sam to ostvario, pojavili su se novi ciljevi. Nisam vjerovao da ću biti sa vama i pričati o 24. grend slem titule. Poslednjih par godina sam shvatio da imam šansu da jurim istoriju - istakao je Đoković.

Ako je i bilo dileme više ne bi smjelo da je bude - Novak je GOAT.

Novak je najveći teniser svih vremena! 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:17