Новак Ђоковић / - Фото: ЕПА
20/04/2022 u 20:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Новак након велике борбе и преокрета стигао до побједе на Србија опену

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић славио је на старту Србија опена

Новак је вечерас у Београду у другом колу савладао сународника Ласла Ђереа са 2:1, по сетовима 2:6, 7:6 (8:6), 7:6 (7:4).

У првом сету Новак је већ на самом старту изгубио сервис. Ђере је успио да најбољем на свијету одузме сервис и у седмом гему за вођство 5:2, а онда и да одсервира за 6:2 и вођство 1:0 у сетовима.

Велика борба одвијала се у другом сету, играло се гем за гем, све до седмог гема, а онда је Ђере дошао до брејка и повео 4:3.

Новак је узвратио свом противнику у наредном гему истом мјером и дошао до 4:4. Од тада се играло гем за гем, па је сет морао да се ријеши у тај брејку. 

И у том дијелу виђена је велика борба, играло се поен за поен, али је Новак у самом финишу био присебнији и са 8:6 стигао до 1:1 у сетовима.

У одлучујућем трећем сету играло се гем за гем и није било брејкова. Велика борба одвијала се практично у сваком гему, па је таква игра узроковала то да меч буде ријешен у тај брејку.

Услиједила је велика борба у тај брејку, а Новак је поново у самом финишу успио дас стигне до боље игре и побједе са 7:4, за коначних 2:1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 13:14