Novak Đoković / EPA-EFE-FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
03/11/2022 u 21:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novak: Nisam se najbolje fizički osjećao

Srpski teniser se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Parizu

Novak Đoković je u osmini finala Mastersa u Parizu savladao Karena Hačanova sa 6:4, 6:1.

Srpski teniser je u prvom setu oscilirao, a onda podigao nivo i razbio rivala.

"Prvi set je bio izjednačen, imao sam svoje šanse da napravim brejk. Nisam se najbolje fizički osjećao iz nekog razloga, ali sam držao tempo sa osnovne linije. On se održavao i uspio sam da napravim brejk u destom gemu. Poslije toga je momentum prešao na moju stranu i vrlo sam zadovoljan kako sam završio meč", analizirao je Đoković.

Novaku je ovo bila osma pobjeda protiv Hačanova u devet mečeva, a jedini poraz došao je upravo u Parizu i to u finalu 2018. godine.

"Uvijek je u tome stvar, odraditi posao i dobiti meč. Hačanov je neko koga poznajem dobro, treniramo mnogo i igrali smo skoro deset puta na raznim podlogama. Igrali smo prije četiri godine u finalu kada me je jedini put dobio tako da sam znao da voli ovu podlogu i da voli ove uslove".

U petak slijedi četvrtfinale, a protivnik je Italijan Lorenco Museti protiv kojeg ima 2-0 u međusobnim susretima.

"Ne igramo na Rolan Garosu sada tako da je definitivno drugačije. On je prije nekoliko nedjelja osvojio svoju prvu titulu i napredovao je na betonu. Imao je nekoliko velikih pobjeda i ove sedmice. On ne voli previše ovu podlogu, voli šljaku talentovan je i, ima sve u svojoj igri, može da napada, sjajno se brani, ali znam njegovu igru dobro i radujem se izazovu", objasnio je Novak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:17