Đoković brani titulu u Torinu / -FOTO: EPA
09/11/2023 u 16:14 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novak u grupi sa Sinerom, Cicipasom i Runeom

Drugu grupu čine Španac Karlos Alkaras, Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov i Njemac Aleksander Zverev

Rivali najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću u Zelenoj grupi na Završnom mastersu u Torinu biće Italijan Janik Siner, Grk Stefanos Cicipas i Danac Holger Rune odlučeno je žrebom, dok će se Crvenoj grupi grupi nadmetati Španac Karlos Alkaras, Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov i Njemac Aleksander Zverev. 

Đoković će u Torinu pokušati da stigne do sedmog pehara na Završnom mastersu, a samo jedna pobjeda u grupi mu garantuje prvo mjesto na kraju sezone osmi put u karijeri  i 400. nedjelja na vrhu ATP liste. Novak će godinu završiti kao prvi i ako Alkaras doživi samo jedan poraz.

Po dvojica najboljih iz obje grupe će proći u polufinale. Svaka pobjeda u grupnoj fazi vrijedi 200 bodova, pobjeda u polufinalu vrijedi 400, a u finalu 500. Maksimum koji se može dobiti je 1.500 poena, koliko je Đoković osvojio prošle sezone.

Ukoliko bi Đoković ili neki drugi teniser osvojio titulu sa svih pet pobjeda zaradio bi ček u iznosu od 4.801.500 dolara, što je rekordna nagrada. 

- Nisam izgubio meč od finala Vimbldona. Nadam da ću u velikom stilu završiti godinu - rekao je Đoković nakon osvajanja jubilarne 40. masters titule u Parizu. 

Završni masters u Torinu na programu je od 12. do 19. novembra.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 14:36