Zverev je u Rimu uzimao insulin na terenu / -FOTO: PRINTSKRIN/SPORTKLUB
06/06/2023 u 11:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skandal na Rolan Garosu: Zverevu ne dozvoljavaju da uzima insulin na terenu

Ova sramna odluka zgrozila je njemačkog tenisera

Njemački teniser Aleksandar Zverev šokiran je i frustriran jer mu organizatori Rolan Garosa ne dozvoljavaju da uzima insulin na terenu.

Čuveni teniser prošle godine je otkrio da mu je dijagnostifikovan dijabetes tipa 1 kada je imao samo tri godine. Da bi održao nivo šećera u krvi, mora redovno da uzima insulin.

Tokom meča sa Dimitrovim, Njemac je odlučio da da sebi injekciju u pauzi između gemova. Međutim, zvaničnici su ga zaustavili navodeći da nije dozvoljeno da to radi na terenu. Zamolili su ga da napusti teren kako bi primio injekciju.

Ova sramna odluka zgrozila je nemačkog tenisera.

- Rekli su da moram da napustim teren. Tokom mog posljednjeg meča saopštili su mi da će se to računati kao pauza za toalet. Imam samo dvije pauze za toalet, a u najboljem meču od pet setova ponekad moram ubrizgati četiri ili pet puta insulin. To bi značilo da se ne dozvoljava nešto što je neophodno za moje zdravlje, moj život - rekao je Zverev nakon meča sa Dimitrovim.

Zverev je morao da napusti teren kako bi uzeo insulin. Međutim, supervizor Rolan Garosa ga je zaustavio i obavijestio da je samo ljekar ovlašćen da daje takve injekcije.

Njemac je objasnio da to radi sam čitav život, ali supervizor je ostao čvrst u svojoj odluci i insistirao je da samo ljekar može da mu ubrizga insulin.

- Nadzornik koji nije znao za ovo ušao je u prostoriju, uspaničio se i rekao: "Ne, ne, ne možete to. Doktor mora da dođe da ubrizga injekciju". Rekao sam mu da imam dijabetes od svoje treće godine i da znam tačno šta radim. Ali on je samo odgovorio: "Ne, to mora da uradi doktor - otkro je Zverev i dodao: "Rekli su da izgleda čudno kada ovo radim na terenu. Ako to ne uradim, moj život će biti u opasnosti. Ali rekli su da izgleda čudno. Ova diskusija nema smisla" - ogorčen je Zverev.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ALEKSANDAR ZVEREV
26. april 2024 07:22