Новак жели да се изједначи са Федерером и Надалом / EPA-EFE - Фото: NEIL HALL
09/07/2021 u 16:30 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(КРАЈ) Полуфинале Вимблдона: Ђоковић - Шаповалов 3:0, Беретини последња препрека ка историји

Уколико Ђоковић у недељу подигне шампионски пехар, биће то његов шести трофеј у Лондону, а биће и на корак од освајања календарског Гренд Слема, што још ником није пошло за руком

Први рекет свијета изборио је седмо финале Вимблдона. Он је вечерас након велике борбе и два сата и 47 минута савладао будућег 10. играча свијета Дениса Шаповалова са 3:0, по сетовима 7:6, 7:5, 7:5 и заказао финални дуел са Матеом Беретинијем, који је заказан за недељу. Ђоковић ће у недељу покушати да освоји 20. Гренд Слем и тако се изједначи са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером. Уколико Ђоковић у недељу подигне шампионски пехар, биће то његов шести трофеј у Лондону, а биће и на корак од освајања календарског Гренд Слема, што још ником није пошло за руком.

7:5 КРАЈ! Новак Ђоковић је у финалу Вимблдона.

6:5 БРЕЈК Новака. Поново је Шаповалова издао сервис кад је требало да буде најјачи. Није искористио прву, али јесте другу брејк лопту и Новак ће сервирати за меч.

5:5 Ђоковић рутински решава и овај свој сервис гем, поново Шаповалова оставља без поена.

4:5 Уз доста среће Канађанин осваја овај гем. Биће овдје још неизвјесности до самог краја.

4:4 Поново Ђоковић сигуран и поново свом ривалу није препустио ни поен.

3:4 Узео је и овај гем Шаповалов. Спасио је Канађанин двије брејк лопте и смогао снаге да преокрене.

3:3 Новак осваја гем на свој сервис. Завршио је елегантно сервис винером.

2:3 Шаповалов поново добија гем на свој сервис. Следећи сервира Новак.

2:2 И Ђоковић узвраћа сјајним сервисом. Није препустио Шаповалову ни поен.

1:2 Није успио Новак да искористи три брејк лопте, а онда се поново пробудио Шаповалов који је асом закључио овај гем. Не одустаје канадски тенисер тек тако

1:1 Опет сјајан гем. Спасио је Новак три брејк лопте, па онда добрано намучио Канађанина.

0:1 Шаповалов добија гем на старту трећег сета. И даље је доминантан на сервису, Новак за то баш и нема решење, иако је последњи поен овог гема Шаповалов добио захваљујући мрежици.

Почиње трећи и можда одлучујући сет, да ли ће Шаповалов имати довољно снаге и умијећа да се избори са Новаком, или ће први рекет свијета проћи у ново финале и борити се за шести трофеј на Вимблдону и 20. Гренд Слем укупно.

7:5 Новак осваја и други сет. Поново је Ђоковић изиграо свог ривала, препустио му само један поен у последњем гему, а онда асом завршио сет. Новак води 2:0, само један сет га дијели од великог финала.

6:5 БРЕЈК! Аух шта је сада урадио Канађанин. Дозволио је Новаку брејк лопту када није смио да погријешио, а онда и поклонио гем дуплом сервис грешком. Новак ће сервирати за сет.

5:5 Сада је Ђоковић био тај који је доминирао на сервису. Шаповалову није препустио ни поен.

4:5 Шаповалов једноставно доминира на сервису, а готово да је непогрешив на првом, али ако крене мало дужа размјена удараца ситуација се мијења. 

4:4 Коначно један рутински Ђоковићев гем, сада Шаповалов није имао решење за Новаков сервис.

3:4 Поново Новак нема решење за сервис Шаповалова. Канађанин поново води.

3:3 Аух какав гем за Новака. Поново је ходао по ивици, спасио двије брејк лопте, а онда невјероватним поеном освојио предност, да би асом запечатио овај гем.

2:3 Шаповалов је поново одиграо сјајно. Само поен је освојио Новак, прије него је Шаповалов издоминирао на сервису.

2:2 Какав гем за Новака Ђоковића. Прво је спасио три брејк лопте, а онда је Шаповалов погријешио у кључним тренуцима. 

1:2 за Шаповалова. Није Новак успио да освоји ни поен у овом гему.

1:1 Узвраћа Новак, иако се Шаповалов бунио због последњег поена Ђоковића, хок ај је разријешио дилему.

Шаповалов осваја први гем 0:1. Освојио је два поена на сервис, два након сјајне размјене удараца, и даље Новак нема рјешење за сервис свог ривала.

Ђоковић решава први сет у своју корист. Почео је тај брејк са мини брејком за Канађанина, узвратио је Новак одмах, и лагано привео први сет крају. 7:6 (7:3)

Шаповалов изједначује на 6:6. Одличан сервис гем Канађанина, гледаћемо тај брејк у првом сету

Води Новак 6:5. Какав гем је одиграо Ђоковић, коначно је сломио отпор Канађанина. Новак сада игра своју игру

Ђоковић враћа брејк 5:5 Веома занимљив гем, велики број размијењених удараца, на обије стране, али Новак користи другу брејк лопту.

Узвраћа Ђоковић сада је 5:4. Дјеловало је да ће Новак лагано ријешити овај гем, при резултату 40:15, али Шаповалов се лагано вратио у гем са два брза поена. Ипак, поново је Ђоковићу прорадио сервис када је најпотребније.

Шаповалов повећава на 5:3. Поново разоран сервис Канађанина, Ђоковић нема решење за то.

Ђоковић смањује на 4:3. Након стартног поена у овом гему Шаповалова, Ђоковић је одиграо агресивно, стигао и до два аса и тако ријешио овај гем.

Шаповалов води са 4:2. Поново сјајан први сервис Канађанина.

Новак смањује на 3:2. Прорадио је сервис Новаку, па је Канађанин освојио само један поен, и то на Новакову неизнуђену грешку.

Шаповалов осваја још један гем. Сада је 3:1 за њега, гем је освојио без изгубљеног поена.

Шаповалов прави први брејк 1:2. Двије дупле сервис грешке Новака и три брејк лопте, од којих је Шаповалов искористио последњу.

Шаповалов је изједначио на 1:1. Након што га на старту његовог сервис гема није хтио сервис, успио је да то надокнади у наредним поенима. 

Повео је Ђоковић са 1:0 у гемовима. Лагана три сервис винера за вођство на старту.

Ђоковић и Шаповалов излазе на терен и ускоро ће почети њихов меч. Ђоковић је у досадашњем току турнира избацио Дрејпера, Андерсона, Кудлу, Гарина и Фучовича, а само је Дрејпер у првом колу успио да му узме сет, са друге стране Шаповалов је успио да избаци Колшрајбера са 3:2, Андухар му је предао, а онда редом Ендија Мареја, Баутисту Агута  са по 3:0 и Хачанова са 3:2

На Централном терену Новак Ђоковић и Денис Шаповалов одлучиваће о другом финалисти овосезонског Вимблдона. Ђоковић и Шаповалов се састају други пут ове сезоне, а у првом дуелу славио је Новак на Аустралијан Опену. Први рекет свијета јури 20. Гренд Слем и шесту титулу на Вимблдону, док Шаповалов јури своје прво финале. Ривал у финалу побједнику овог меча биће Матео Беретини који је са 3:1, по сетовима 6:3, 6:0, 6:7, 6:4 савладао Пољака Хуберта Хуркача.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:55