Вучић и Хандке / Инстаграм, Будућност Србије
09/05/2021 u 19:24 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић уручио Хандкеу Орден Карађорђеве звијезде

Kада помислим на Србију увијек помислим на Бијелог анђела из Милешеве, казао је писац

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас са аустријским писцем Петером Хандкеом ком је уручио Орден Kарађорђеве звијезде првог степена.

- Срећан је српски народ што у своје пријатеље убраја и Хандкеа. Нашем народу бољи никада нису били потребни. Сваки Хандкеов глас звучи громогласно. Моји вршњаци упознавали су његово дјело преко филмова Вила Вендерса. Сваки пут кад желим да разумијем невоље нашег народа на Kосову и Метохији посегнем за неком од књига Петера Хадкеа - рекао је Вучић.

Хандке је казао да није био спреман да прими овако важан орден.

- Било ми је само речено да ћу да се сусретнем са вашим предсједником, да ћемо да попијемо кафу. Нисам спремио никакав говор. Али то је одраз мог живота, често нисам спреман ни за шта. Kада помислим на Србију увијек помислим на Бијелог анђела из Милешеве. Имам једну копију код куће и кад год се сјетим Србије погледам ту копију која показује на празан гроб, што показује да се Исус васкрсао и да је гроб празан. То ме увијек наводи на размишљање и контемплацију. Увијек се по лијепом сјећам Србије. Хвала вам на овом ордену - рекао је Хандке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:52