/ -/FOTO YOUTUBE NOVO JUTRO
03/11/2023 u 14:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vulin podnio ostavku na mjesto direktora BIA: SAD i EU traže moju glavu

Nadam se da ćemo i u ovim izborima zajedno voditi borbu za slobodnu Srbiju. Živjela Srbija. Živjela Republika Srpska. Živio Srpski svet, navodi Vulin u saopštenju

Direktor Bezbjednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin podnio je ostavku na mjestu šefa te agencije, prenose Novosti.rs.

- Predsjednik Aleksandar Vučić i Srbija susreću se sa pretnjama i ucjenama koje se mogu porediti samo sa austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine. Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija.

Ukoliko bi pristali da to i učinimo sledeći zahtjev bi bio proterivanje kineskih investicija, bezuslovna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvatanje zapadnih vrijednosti u kojima nema mjesta za tradicionalnu porodicu i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu.

SAD i EU traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji. Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i Srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucjene i pritiske na Srbiju i Srpski svet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA. Sankcije koje su uvedene meni jesu dokaz moje uporne borbe za jedinstvo Srba, ali uvođenje sankcija Srbiji, za šta bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje BIA, bile bi dokaz moje sebičnosti.

Prvi pokazatelj ispravnosti moje odluke biće licemjerne izjave funkcionera SAD i EU u kojima će se zaklinjati da nisu ni htjeli da nam uvedu kazne i sankcije. Moja ostavka neće promjeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahtjeve i ucjene.

Sankcije Rusiji nisu dobili, srpsko priznanje Kosova nisu dobili, ali jednu srpsku glavu jesu. Odbijam da zbog bilo kog položaja postanem dio antiruske i antisrpske histerije, da prestanem da brinem o Republici Srpskoj i njenom opstanku i da prestanem da vjerujem u neminovnost ujedinjenja Srba i stvaranja Srpskog sveta, odbijam da odustanem od politike vojne neutralnosti i bratstva sa Rusijom i Kinom.

Ovo je mala pobeda SAD i EU, ali i moja velika pobjeda jer sam dokazao da su Srbija i srpski narod vredni svake žrtve. Mala je moja žrtva u odnosu na veličinu svetinja koje branim. Zahvaljujem se predsjedniku Vučiću na prilici da branim Srbe i Srbiju i molim ga da ostane predsjednik svih Srba, poslednji slobodni vođa u Evropi, na ponos svih Srba.

Nadam se da ćemo i u ovim izborima zajedno voditi borbu za slobodnu Srbiju. Živjela Srbija Živjela Republika Srpska Živio Srpski svet -  navodi  Vulin u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jul 2024 23:19