/ - SCREENSHOT RTS
02/09/2023 u 10:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić: Kurti želi samo sukobe, EU zabrinuta više neko ikad

Dodala je da je i sinoć iz Amerike stigla opomena da Briselski sporazum mora da se sprovede, da ZSO mora da se formira

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je jedino što Aljbin Kurti želi izazivanje sukoba, ali i da nikada nije vidjela neke predstavnike Evropske unije toliko zabrinute za to šta će se dalje dešavati.

- Mislim da su potpuno svjesni da će Kurti ne samo nastaviti sa provokacijama, nego da će to da podigne na novi nivo, jer mu polako ističe vrijeme. Nije uradio ništa, Briselski sporazum neće ni da spomene, ni ne osvrće se na to, na ZSO- rekla je Brnabić prenosi Kosovonline.

Dodala je da je i sinoć iz Amerike stigla opomena da Briselski sporazum mora da se sprovede, da ZSO mora da se formira.

- Zato on izlaz vidi u provociranju sukoba i to je očigledno svima iz SAD i EU. I velika je zabrinutost. Naša pozicija neće biti laka i spetembar će biti prilično težak"- napomenula je premijerka Srbije.

Zahvalila je Srbima na Kosovu na trpeljivosti, strpljenju i na tome što izdržavaju u teškim okolnostima, dodajući da i to pokazuje razliku između srpskog naroda i albanskog rukovodstva u Prištini - ko želi mir i miran suživot, a ko etnički čisto Kosovo, pružane sukobe, maltetiranje ljudi i pravljenje geta kakav u Evropi nije viđen od Drugog svjetskog rata.

Govoreći o ličnom utisku sa Bledskog forumu, na kojem je učestovala i sa Kurtijem, rekla je da je njoj to bio "užasan osjećaj",  jer treba da sjedi sa nekim ko maltretira srpski narod, ne poštuje nijedan dogovor i trudi se da čitav svijet, EU, SAD, napravi ludima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 15:11